Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-02-14

A Modu egy új moduláris telefon ötlettel rukkolt elÅ?, mely elsÅ? hallásra forradalmian hangzik, de vajon tényleg bevállna?

 
Szinte minden jelenlegi mobiltelefonos szokással és kialakult technikai megoldással szakítva a Modu cég bemutatott egy különleges telefont, amit a cég a legkisebb és legkönnyebb telefonnak hirdetett a maga 42.2 grammjával. Az igazi különlegessége azonban a moduláris bővíthetősége, ugyanis a készülék maga csak az alapja a rendszernek, melyet különféle külső héjakba helyezve kibővíthetünk számos extra funkcióval, melyek közt lehet digitális kamera, nagyobb képernyő,
GPS
navigációs rendszer, digitális fotókeret, autórádió vagy bármi más. Lényegében a vásárlók csak azért fizetnének, amit használni szeretnének és egyben lenne egy folyamatosan bővíthető készülékük.
 [%IMAGB=4877%]
A Blaupunkt, Universal Music és a SanDisk cégek már csatlakoztak a koncepcióhoz, és a Modu cég szerint az év végére megjelenhetnek a végleges piaci változattal. Habár az elgondolás első hallásra egyszerre rendkívüli és csábító is, a gyakorlatban és a jelenlegi kiélezett piaci versenyben kérdéses az életképessége. Annál is inkább, mivel 70-100 gramm körüli készülékekben szinte minden integrálva van a fentebb felsorolt funkciók közül, és még plusz külső eszközök sem kellenek hozzá. Ennél fogva kíváncsian ámbár kicsit szkeptikusan várjuk a piaci debütálást.