Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-02-08

Az Outi Vibe Body Sound elnevezésü fejhallgatók, nem szokványos hangeszközök, mivel csontvibrációs megoldással juttatják a hangot egyenesen a belsÅ? fülbeâ?¦

 
Az új fejhallgatók lehetővé teszik a zenekedvelőknek, hogy úgy hallgassák kedvenc számaikat, hogy eközben a körülöttük lévő világ zajait is hallják egy időben. A megoldás alapja a csontvibrációs hangtovábbítási technika, melynél a koponyánk csontjain keresztül közvetlenül a belső fülbe jut a hang, illetve a rezgések és nem a hallójáraton keresztül.
 
A Zelco cég Outi nevü terméke nem az első csontvibrációs technikán alapuló eszköz a piacon, láttunk már headseteket, katonai eszközöket sőt még telefonokat is hasonló megoldásokkal azonban ez idáig egyik sem terjedt el igazán, melynek egyik oka sokszor igen gyenge hangminőség.
 
Az Outi Vibe Body Sound a legújabb technológiákat alkalmazza, így mindkét világból a legjobbat kapjuk, jó zenei minőséget miközben lehetőségünk van beszélgetni és hallani a körülöttünk történő eseményeket.
 
Az eszköznek négy fokozatú erősítője van, mellyel szabályozhatjuk a rezgés intenzitását vagyis a hangerőt, melyet egy vezetékes távirányítón tehetünk meg. A készülék saját akkumulátorral rendelkezik, melyet 90 perc alatt tudunk teljesen feltölteni ami 6-8 órás müködést biztosít. A 3.5 mm-es Jack csatlakozó révén pedig szinte bármilyen zenelejátszóra, telefonra csatlakoztathatjuk.
 
Az eszköz 110 dollár körüli összegért rendelhető [%A=http://zelcocom.nationprotect.net/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=033X2&Category_Code=NewProducts%]innen[%A%].