Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-02-07

A rocklegenda részt vesz a zenészek igényeinek megfelelÅ? együttmüködést szorgalmazó tanácsadói testület létrehozásában...

 
Dave Stewart, a legendás zenész, producer és dalszerző a Nokia új, Entertainment & Communities (szórakoztatás és közösségek) üzleti csoportjának ügyvezető alelnökéhez és igazgatójához, Tero Ojanperához csatlakozva részt vesz a Nokia Artists’ Advisory Council (zenészek tanácsadó testülete) megformálásában. A testület feladata az lesz, hogy a Nokián belül a zenészek szempontjából is megfelelő környezetet alakítson ki azáltal, hogy a tartalomüzletág új paradigmáinak születése során biztosítja a müvészek érdekeinek megjelenését.
 
„Dave igazán kivételes alakja a szórakoztató iparágnak − mondta Ojanpera. − Képes arra, hogy az alkotófolyamatba bevonja az újfajta gondolkodást és a müszaki fejlődést, ami csapatunk tökéletes tagjává teszi, és nagy segítséget jelent számunkra abban, hogy szórakoztató szolgáltatásainkkal és termékeinkkel átevezzünk az interaktivitás és a közösségi együttmüködés új korszakába.”
 
„A mobilkészülékek és a szórakoztatóipar egymásba fonódása miatt rendkívül izgalmasnak találtam a Nokia javaslatát − mondta Dave Stewart, a Nokia tanácsadója. − Az első Nokia projektem során a zenészként, dalszerzőként és producerként szerzett tapasztalataim megosztásával szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a két iparág az új technológiák megjelenésével egyre szélesebb területen terjedő digitális szórakoztatás korában közösen léphessen előre. A projekt a résztvevő müvészek számára is nagyszerü lehetőséget kínál annak felfedezésére, hogy hogyan segíthet a technológia a sokuk számára nagyon fontos ügyek támogatásában.”
 
A tervek szerint a kiemelkedő müvészek, zenészek és producerek csapata később tovább bővül. A csoport az egymást követő rendezvények során az alkotói folyamat és a társadalmi felelősségvállalás, illetve a technológia világának újdonságai közötti összefonódási lehetőségeket kutató agytrösztként is müködik majd.
 
A zenésztársa, barátja és együttmüködő partnere, Bob Dylan által „rettenthetetlen újítóként” jellemzett Dave Stewart valószínüleg a világ egyik legsokoldalúbb, legtermékenyebb és legsikeresebb zenésze, dalszerzője és producere. A zene világában a zenei gondolkodás, a videó, a müvészet és a közösségépítés határainak feszegetéséről ismert Stewart egy sor stratégiai programban áll tanácsadóként a Nokia rendelkezésére.