Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-02-05

A SCENICVIEW P22W-3 és SCALEOVIEW Q22 kijelzÅ?k nyerték a 2008. évi iF formatervezési díjat...

 
A mindennapi használati tárgyak esetében a funkcionalitás mellett napjainkra a tetszetős megjelenés is fontos szemponttá vált. Ez különösen így van azoknál a tárgyaknál, amelyek állandóan szem előtt vannak az otthoni vagy az irodai környezetben. A Fujitsu Siemens Computers SCENICVIEW P22W-3 és SCALEOVIEW Q22 kijelzői mindkét feltételnek tökéletesen megfelelnek, így nem meglepő, hogy ez a két termék nyerte el az
iF
International Forum Design GmbH 2008. évi iF formatervezési díját. „Nagy örömünkre szolgál, hogy mindkét termékünk elnyerte az iF díjat” – nyilatkozta Ralf Lanzrath, a Fujitsu Siemens Computers kommunikációs igazgatója.
 
A több mint fél évszázada megrendezetett, nemzetközileg is elismert verseny az egyik legrégibb ilyen jellegü megmérettetés. A Fujitsu Siemens Computers erős versenyben nyerte el a díjat: a zsüri 35 ország 2771 termékét értékelte. „Számos jelentős és nagy presztízsü formatervezési sikert mondhatunk magunkénak, ami természetesen büszkeséggel tölt el minket. Az ilyen értékelések lehetővé teszik, hogy összemérjük magunkat a nemzetközi mezőnnyel, és a nagyközönség előtt is bizonyítsuk elkötelezettségünket az első osztályú, esztétikus formatervek iránt” – folytatta Ralf.
 [%IMAGB=4786%]
A SCENICVIEW P22W-3 tökéletes ergonómiája és továbbfejlesztett funkcionalitása elegáns formatervvel párosul. A rugalmas talppal ellátott kijelző kiválóan alkalmas minden alkalmazási terület és felhasználó támogatására. Egyedi kialakításának köszönhetően helyigénye is minimális. Müködésre optimalizált szellőzőnyílásai és hangszórói diszkréten megbújnak a hátsó panel fekete felületében. Vékony, helytakarékos kerete nem csupán stílusos, hanem azt is elősegíti, hogy a felhasználó a lényegre – a kijelzőn megjelenített tartalomra – koncentráljon.
 
A SCALEOVIEW Q22 sokoldalú kijelző. A házba integrált „array” mikrofonok és a kamera ideális megoldássá teszik a videotelefonálás támogatására. A mikrofonok kiszürnek minden akusztikus és háttérzajt, a kamerán pedig külön
LED
mutatja a
PC
felé irányuló adatátvitelt. Az univerzális 22 hüvelykes kijelző közvetlenül kommunikál minden analóg és digitális kiegészítő eszközzel, de nagy felbontású TV-képernyőként is használható. A kifinomult, csúcsminőségü termék fényes fekete első panelje rögzített pozícióban „lebeg” az ezüstszínü talp előtt.