Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2008-01-28

A Samsung jött, látott és valószínüleg győzni is fog. A nyomtatók piacán is megvetette lábát, és az elsőségre tör. Sorra találkozhatunk az újabbnál újabb, és most már a szebbnél szebb multifunkciós és a lézernyomtatókkal...

fenséges külalak, magyar menü, kellő gyorsaság, halk működés, gyors inst
8 pont
9.7 pont
10 pont
összpontszám: 9.2 pont

USB kábelt nekünk kell külön beszerezni (ezt igazán bele tehetnék az alapcsomagba)




Már a dobozon is érzékelhető, hogy minőségi termékkel van dolgunk. A doboz csalóka, mert meglehetősen kicsinek tünik, pedig tényleg benne van egy nyomtató, amely
scanner
és fénymásoló is egyben. A papírdobozt lefejtve előtünik az ébenfekete szépség. A multifunkciós eszközökhöz képest aprónak tünik. Meghökkentő, de nem szélesebb, mint két egymás melletti A4 –es lap és alacsonyabb, mint egy A4-es lap hosszanti oldala. Súlyát tekintve a legkarcsúbb titkárnő is könnyedén mozgathatja. Kinézete fenséges, és formavilága egyedi és minimalista. Még egy törlőkendőt is mellékelnek a készülékhez a piano-black, azaz zongoralakk-fekete készülékházhoz. Tavaly a Samsung 6 millió nyomtatót dobott piacra, ezzel megvetette a lábát, most már a külalakkal akar új felhasználókat meghódítani.
A felső rész felhajtása után tudjuk behelyezni a festékkazettát. Az alsó részen van a papírtálca, amely könnyedén feltölthető, igaz csak kb. 100 db lapot.

USB vezetéken keresztül csatlakoztathatjuk a számítógéphez. Ezután a telepítő
CD
-ről feltettük a meghajtó szoftver, Pár perc alatt el is készültünk. Magyar nyelvi opció is van, így mindenki el tud boldogulni. A sikeres telepítésről egy próbaoldal nyomtatása ad tájékoztatást.

Ezek után a készülék éltre kel. Minden lépésről az animált „Blue eye” kék
LED
világítású kijelző tájékoztat, melynek segítségével az összes funkciót is vezérelhetjük, akár a számítógép használata nélkül is. Egy A4-es dokumentum nyomtatás nagyon gyorsan másodpercek (16 lap/perc) alatt lezajlik. A müködés a megszokott zajkeltéshez képest kisebb hanggal jár. Egy normál nyomtató zajszintje 30-400
dB
, az SCX-4500, viszont csak 48
dB
. A lapadagoló kifogástalanul müködik. A nyomtatóbeállítások egyszerüek, rendelkezésre állnak a szokásosak: elrendezés, papír, grafika és extrák funkció. Ezek alatt a menüpontok alatt a papír méret és minőség mellett a nyomtatási kép finombeállításáig mindent be tudunk állítani. A toner élettartama 12 ezer lap a gyártó állítása szerint, melyet 40 %-kal megnövelhetünk a Toner Save üzemmóddal. Ez egy nagyon jó érték.
Kipróbáltuk még a scanner-ként is, a mellékelt
szoftver
segítségével, még a nem egészen gyakorlott felhasználóknak sem lehet gondja. Fénymásolóként, pedig még ennél is egyszerübb a használata. Igazi multifunkciós eszköz.
[%IMAGE=4325%]
Összességében: egy valóban minőségi terméket próbálhattunk ki. Az árát (70 ezer Ft.) és méretét tekintve ajánlhatjuk otthoni, és kisebb cégek nyomtatójának, de egy multi cég vezérigazgatója is feszíthet bőrfotelében, ha egy ilyen készülék trónol az asztalán. A kinézet káprázatos, a menü és a segédszoftverek kifinomultak. Tulajdonképp csak a festékpatronokban pótlására kell figyelnünk, mert könnyen belefeledkezhetünk a nyomtatásba a halk, zökkenőmentes és könnyü kezelhetőség miatt.

Adatok:
Nyomtatási felbontás: 600 x 600 dpi
Sebesség: 16 oldal/perc

Szkenner típus: Színes síkágyas szkenner
Szkenner felbontás:
600 x 2400
dpi
optikai módon
4800 x 4800 dpi interpolált felbontás

Másolási felbontás: 600 x 300 dpi
Csatlakozó:
USB
2.0

Platform kompatibilitás:
Windows 2000/2003/XP/Vista
Various
Linux
OS
Mac
OS
10.3, 10.4

Méret 332 x 393 x 164,5 mm
Súly 8,5 k