Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-01-23

A Google a mai napon jelentette be a Google Calendar magyar verziójának, a Google Naptárnak a megjelenését...


A Naptár használata egyszerü és gyors: egy új esemény egyetlen kattintással rögzíthető. Ha egy bejegyzéshez
e-mail
címeket is rendelünk, akkor a címzetteknek meghívókat küldhetünk, amelyeket ismerőseink – függetlenül attól, hogy használják-e a Google Naptárt – megnézhetnek és válaszolhatnak rájuk. Így könnyedén megoszthatjuk időrendünket barátainkkal, családunkkal, valamint számunkra is elérhetővé válhat az ő időbeosztásuk.

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy megfeledkezünk egy fontos találkozóról, ha a Naptárt használjuk, hiszen minden eseményről
SMS
-ben és e-mailben is kérhetünk előzetes értesítést – percekkel, órákkal, napokkal vagy akár egy héttel korábbra is.

A Naptár egy másik hasznos tulajdonsága a nyíltsága. Számos más naptáralkalmazással képes együttmüködni, így könnyen szerkeszthetők a bejegyzések. Az ünnepi naptárak használatával pedig mindenki számára láthatók az aktuális névnapok, illetve nemzeti ünnepek és ünnepnapok.

A „Magyar névnapok” és a „Magyar ünnepnapok” naptárak a Naptárak kezelése menüpontban a Naptár felvétele, majd a Tallózás a naptárakban lehetőségek kiválasztásával érhetők el.

“A Naptár egy nagyszerü alkalmazás, ami hasznos segítséget nyújt életünk megszervezéséhez,” mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője. “Jól illeszkedik azon törekvésünkbe, hogy gyors és egyszerü alkalmazásainkkal könnyebbé tegyük felhasználóink életét. Ezért is tölt el nagy örömmel hazai megjelenése.”

További információk az alábbi honlapon találhatók a Google Naptárról: [%A=http://www.google.com/calendar/render?hl=hu&tab=wc%]klikk![%A%]