Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-01-23

A Samsung Electornics bemutatta új plazma TV sorozatát, amely mind külsÅ? megjelenésével, mind új, továbbfejlesztett tulajdonságaival méltán válik otthona ékkövévéâ?¦

Praktikusság, high-tech funkciók, stílusos design és megengedhető ár: ezek a tulajdonságok jellemzik a 2008-as CES kiállításon bemutatott új, úttörőnek számító 4-es és 5–ös sorozatszámú Samsung plazma TV -ket. Az új sorozattal a Samsung megalkotta a piac első
3D
megjelenítésre alkalmas, sík képernyős TV-jét. A készülékek menürendszere egyszerü használatot biztosít, és az áruk is megengedhető, így kiváló választást jelenthetnek azon vásárlók számára, akik költséghatékony, sík képernyős TV-t keresnek.
„Az új sorozat tökéletesen példázza a Samsung azon törekvését, hogy minden árszinten magas minőségü készülékeket kínáljon.
 
A 3D technológiának köszönhetően a sík képernyő és a 3D hatás előnyeit egyaránt kínáljuk a TV tulajdonosoknak, akár filmnézés, akár játék során. Célunk, hogy tovább bővítsük az új technológiák megjelenését valamennyi  új plazma TV-nkben.” - mondta Jonas Tanenbaum, a Samsung Electronics Amerika sík képernyő üzletágának alelnöke.
 
A csillogó, zongora fekete külső már első ránézésre kiemelkedő minőséget sugall. A beépített szórakoztató modulok automatikusan optimalizálják a kép- és hangminőséget, alkalmazkodva a gamerek, sport imádók vagy film rajongók igényeihez. A FilterBright™ tükröződés gátló technológiának köszönhetően kívülről jövő csillanásokat a képernyő elnyeli, míg a fekete legmélyebb árnyalatai is tökéletesen jelennek meg. A magas kontrasztarány pedig tökéletes képi megjelenítést nyújt.
A 3
HDMI
bemeneten át – melyek közül az egyik a készülék oldalán helyezkedik el – számos multimédiás eszközt csatlakoztathatunk a készülékez. Az ötös sorozaton ráadásul egy 2.0-ás
USB
port
gondoskodik a digitális fényképezőgépek, kamerák, vagy akár mp3 lejátszók egyszerü csatlakoztatásáról. A
HDMI
-CEC TV távirányító alkalmas több készülék irányíthatására HDMI porton keresztüli csatlakozás esetén.
 
A 4–es sorozatszámú plazmaTV-kben alkalmazott új
szoftver
algoritmus
megszünteti a képzajokat és a hibás kontúrokat, ezáltal tiszta megjelenést biztosít még gyorsan mozgó jelentek esetén is.
 
Az 5–ös sorozatszámú Full
HD
plazma TV új alapköve a plazma televíziók történetének. A 4-es sorozathoz hasonlóan, a számos lehetőség kínálkozik a kép- és hangminőség optimalizálására. A képek megjelenítését a single-scan rendszer még kiválóbb minőségre emeli.
 
 A 7-es sorozat tervezésekor egészen új technológiákat alkalmaztak, melyek eddig csak más olyan iparágak jellemzői voltak, mint például az autógyártás, vagy a divatipar. A fekete zongoralakk megjelenés megtartása mellett a készülékek egy leheletnyi színt kaptak az éleken. Az ezt kiegészítő enyhe ívek csodálatos, egyedi megjelenést adnak a Samsung új készülékeinek.
 
„Az Ultra FilterBright tükröződést gátló technológiának köszönhetően, a készülékek színekben gazdag, tiszta képi világot szavatolnak még egy igazán világos nappaliban is.”– mondta Jonas Tanenbaum a Samsung Electronics Amerika sík képernyő üzletágának alelnöke.
 
A hetes sorozaton már 4 HDMI bemenet gondoskodik a veszteségmentes adatbevitelről és az RRS csatornákon keresztül a legújabb híret, tőzsdei árfolyamok vagy  időjárási információk követhetők nyomon – akár a heti sorozat nézése közben.