Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2008-01-10

Ma mutatták be az európai piacra frissen belépÅ? Samsung SGH-F490-es készüléket, amely egy magával ragadó 16:9 széles, érintÅ? képernyÅ?s és továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkezÅ? multimédiás mobil.



A vállalat elképzelései szerint, a Samsung F490 sikeres európai debütálását elősegíti az érintő képernyős technológiák iránt tapasztalható fokozott vásárlói érdeklődés. A legújabb fejlesztésü 7,6 centiméter átmérőjü (3,2 inch) 16:9-es formátumú képernyő gondoskodik a fényképek és videofelvételek panoráma látványt biztosító megtekintéséről, illetve kényelmesebb internetes szörfözést is garantál. Mindezt elősegítve a készülékben be van építve a Google kereső is. A kikeresett
web
oldalak megjelenítése mind függőlegesen, mind vízszintesen megoldható a képernyőn.

A Samsung F490 néhány európai országban már január végétől elérhető lesz 530 eurós áron. Az európai piacra lépés után, a készülék forgalomba kerül az amerikai és ázsiai piacon is, utóbbi esetében beleértve Koreát is illetve Magyarországon, március végén.

„A Samsung F490-es készülék azok számára a legmegfelelőbb választás, akiknek bármikor és bárhol szükségük lehet arra, hogy online elérhetőek legyenek. Ugyanakkor az F490 nem csupán egy sokoldalú multimédiás telefon, hanem elragadó designjának köszönhetően egyúttal egy divatos stílusú termék is. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt az innovatív fejlesztésünket immáron a vásárlók kezébe adhatjuk” - mondta Geesung Choi, a Samsung Telekommunikációs Üzletágának elnöke.

A készülék mindössze 11,8 milliméter vékony, lekerekített végekkel és sima felülettel rendelkezik. Az ízléses külsejü és formavilágú készülék tökéletesen illeszkedik tulajdonosa kezébe.

A telefon „Croix” felhasználói felülete, amely egyébként elnyerte az
iF
Kommunikációs Design díjat 2007-ben, keresztirányú oszlop elrendezésnek köszönhetően könnyü kezelhetőséget biztosít a felhasználóknak.

A zeneszámok lejátszása közben például egyszerüen és gyorsan, az ujjunk képernyőn való húzogatásával tudjuk szabályozni a hangerőt, illetve az előre-, vagy visszatekerést. Ez a megoldás nagyban megkönnyíti a használhatóságot különösen, ha az sms beviteli módját változtatjuk vagy alapvető navigálási funkciók, fájlnézegető valamint a feladatok futtatása menüt használjuk.

A zenehallgatástól kezdve, az 5
megapixeles
kamerával rögzített képek és videók elkészítéséig, az F490 audio és video funkciói teljes körüen kielégítik a felhasználói igényeket.

A Samsung F490 nagyban megkönnyíti a továbbfejlesztett multimédia alkalmazások használatát a
HSDPA
hálózati kapcsolódással. A nagy fájlok letöltése, a videók megtekintése és a videotelefonálás sokkal könnyebbé válik, mint bármikor korábban, köszönhetően a 3,6Mbps adatátviteli sebességnek.

Bluetooth 2.0-val és az
USB
2.0 –val a felhasználók szintén gond nélkül csatlakoztatni tudják készüléket a perifériák széles skálájához, beleértve a vezeték nélküli fejhallgatókat vagy a mobil nyomtatókat.

Samsung F490 müszaki jellemzők
Frekvencia
HSDPA 3.6
Mbps
/
UMTS
/
EDGE
(900 / 1800 / 1900 / 2100)
Kamera
5 Megapixeles kamera
Kijelző
3.2
colos
LCD
16:9 érintő képernyő (262K szín)
Specifikációk
Croix Felhasználó felület
Video rögzítés (
MPEG4
,
QVGA
15
fps
)
Video lejátszás (WMV, MPEG4,
H.263
,
H.264
,
VGA
30 fps )
Bluetooth
2.0 (
A2DP
+
AVRCP
), USB 2.0 (High speed)
Google kereső, NetFront 3.4 böngésző, Mail
MP3
, AAC+ , AAC+(e) , WMA
OMA
DRM
v2.0 , WMDRM , Multitasking
Memória
130MB belső memoria + micro
SD
bővíthetőség
Méret
115 X 53.5 X 11.8 mm
Súly
102g