Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-01-10

Az InfoWorld szerkesztÅ?sége az operációs rendszerek, a tároló szerverek és a fájlrendszerek között is a Sun termékét találta a legjobbnak...

 
 
Bejelentették a nagy tekintélyü internetes technológiai magazin, az InfoWorld szakmai díjának kitüntetettjeit. Az InfoWorld Test Center szerkesztői évről-évre azokat a termékeket díjazzák, amelyek a leginkább előremutatónak, a legértékesebbnek bizonyultak az előző tizenkét hónap során.
 
Idén a Sun kiemelkedően teljesített, hiszen három kategóriában is érdemesnek találták a Technology of the Year 2008 díjra. A platformok kategóriájában a Sun Solaris 10 kapta meg "A leginnovatívabb
szerver
operációs rendszer" elismerést. A szerkesztők rendkívüli elismeréssel szóltak a
ZFS
fájlrendszerről, a DTrace-ről és a Solaris konténerekről, s a Sun Solaris 10-et az egész évtized leginnovatívabb szerver operációs rendszereként méltatták.
 [%IMAGE=4726%]
A
hardverek
között a Sun Fire X4500 nyerte el a "A legjobb adattároló szerver" díjat. A kategóriájában egyedülálló kiszolgáló 48
SATA
merevlemezt tartalmaz maximum 48
terabyte
kapacitással, mindössze négy rack unitban. Emellett számítási teljesítményben sem elhanyagolható a két dupla magos
AMD
Opteron processzorral. A hatalmas tárolókapacitás kihasználása Solaris,
Linux
és Windows operációs rendszerek alatt egyaránt támogatott.
 
A Sun ZFS fájlrendszere megkapta "A legjobb fájlrendszer" díját az adattárolók kategóriájában. Az InfoWorld szerint a ZFS rugalmassága, alakíthatósága és skálázhatósága "messze felülmúl minden más fájlrendszert, akármilyen platformról is legyen szó".