Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-01-10

Az Oracle alkalmazásszerverbÅ?l, Oracle Database adatbázis-kezelÅ?bÅ?l és Oracle Real Application Clusters architektúrából álló rendszer lepipálta az IBM és a BEA teljesítményét...

 
Az Oracle bejelentette, hogy az Oracle Fusion köztesszoftver egyik alkotóeleme, az Oracle
Application Server
10g 3. verziója HP Integrity pengekiszolgálókon és HP StorageWorks vállalati virtuális lemeztömbökön futva, illetve az Oracle Database és az Oracle Real Application Clusters alkalmazásokkal együttmüködve világrekordot állított fel a fürtözött rendszerek teljesítménye terén a SPECjAppServer2004 sebességpróbán. Ez a fürtözött adatbázison valaha elért legnagyobb teljesítmény 15 százalékkal múlta felül a BEA WebLogic legjobb SPECjAppServer2004 eredményét, és több mint 116 százalékkal bizonyult jobbnak, mint az IBM DB2 UDB 9.1 rendszeren futó IBM WebSphere.
Az Oracle Database adatbázis-kezelővel és az Oracle Real Application Clusters fürtözési technológiával müködő Oracle Application Server 10g 3. változata összesen 9 459,19 pontot ért el a SPECJAppServer2004 JOPS@Standard teszten (a másodpercenként mért jAppServer müveletek alapján). A
Java
alkalmazásszerverek 11 darab HP Integrity BL860c típusú pengekiszolgálón és a két legújabb kétmagos
Intel
Itanium 1,66
GHz
órajelü processzorral müködő HP BladeSystem c-Class C7000 konfiguráción futottak. Az adatbázis-kiszolgálók két HP Integrity Superdome kiszolgálón müködtek, és mindegyikük 40 kétmagos Intel Itanium 1,6 GHz-es órajelü processzorral, valamint egy HP StorageWorks EVA8100-as tárolóegységgel volt felszerelve. Az alkalmazás kiszolgálói és az adatbázisrétegek egyaránt HP-UX 11i v3 szoftvert futtattak. A mostani eredmény újabb mérföldkövet jelent a SPECjAppServer2004 teljesítménypróba egy csomópontos, illetve több csomópontos kategóriáiban, az Oracle és a HP által már korábban felállított világrekorder teljesítményeredmények mellett.
A SPECjAppServer2004 egy többrétegü teljesítménypróba, amely egy reprezentatív J2EE alkalmazás, illetve az alkalmazáskörnyezet egyéb alkotóelemeinek a teljesítményét méri. Ilyen alkotóelemek többek között a hardverelemek, az alkalmazásszerver-szoftverek, a JVM szoftverek, az adatbázis-szoftverek, a JDBC illesztőprogramok és a rendszerhálózat.