Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-01-08

KiemelkedÅ? formatervezésüknek és müszaki megoldásaiknak köszönhetÅ?en a Logitech vállalat 7 különbözÅ? terméke nyerte el a 2008-as â??CES Innovationsâ? díjak valamelyikét.


A nyertesek között szerepel a Logitech Harmony One univerzális távirányító is, amely az otthoni szórakoztató-elektronikai kiegészítők kategória „legnagyszerübb újítás” (Best of Innovations) díját kapta. Az összes idei díjnyertes Logitech termék kiállításra kerül a 2008-as nemzetközi CES kiállításon, a Logitech standján (35512-es stand, Déli csarnok, Las Vegas Convention Center).
„Igazán nagy megtiszteltetés, hogy annyi más nagyszerü termék mellett a Logitech eszközei is számos elismerésben részesültek” – mondta Jerry Quindlen, a Logitech vezérigazgatója. „Ezek a kitüntetések is igazolják, hogy cégünk elkötelezte magát a világszínvonalú formatervezés mellett, és hogy tervező és fejlesztő részlegeink folyamatosan a vásárlóink számára legkedvezőbb termékek előállításán dolgoznak.”
A díjnyertes termékek:
 
A legnagyszerübb újítás: Logitech Harmony One univerzális távirányító
 
Az otthoni szórakoztató-elektronikai kiegészítők kategória „legnagyszerübb újítás” díjának nyertese, a Harmony One[%ITALIC%] univerzális távirányító jelentős előrelépést jelent a [%ITALIC%]Harmony[%ITALIC%] termékcsalád evolúciójában. A korábbi [%ITALIC%]Harmony[%ITALIC%] távirányítókkal megegyező, egyetlen érintésessel elérhető, tevékenység alapú kapcsolás mellett a [%ITALIC%]Harmony One színes érintőképernyővel, intuitív gombkiosztással, valamint kivételesen kényelmes és felhasználóbarát felületével teszi az eddiginél is egyszerübbé komplett házimozi rendszerek távvezérlését.
 
A modern ergonómiai szempontoknak megfelelően a Harmony One[%ITALIC%] távirányító különösen kényelmes fogású, ívelt formát kapott, amit a kéz méretétől függetlenül a család bármely tagja jól tud használni. Elegáns zongorafekete felsőrészének és ezüstös talpának, megvilágított fekete gombjainak köszönhetően a [%ITALIC%]Harmony One tökéletes kiegészítője bármely nappaliszoba berendezésének. Az akkumulátortöltővel egybeépített bázisállomás is vonzó külsejü, szabályozható fényének köszönhetően pedig még sötétben is könnyen megtalálható.
 
Külön elismerés: Logitech diNovo Mini tenyérnyi billentyüzet és multimédia távirányító
 
Azoknak, akik számítógépüket a televízióra kötve használják, a Logitech diNovo Mini[%ITALIC%] billentyüzet és multimédia távirányító lehetővé teszi, hogy a számítógépet kényelmesen, a kanapén hátradőlve is vezérelni tudják. Az irányítást megkönnyítendő a [%ITALIC%]diNovo Mini[%ITALIC%] tenyérnyi méretü billentyüzet gombjai ki vannak világítva. Az újszerü [%ITALIC%]ClickPad[%ITALIC%] segítségével pedig mozgathatjuk az egeret, görgethetünk, kattinthatunk, vagy akár billenőgombként használva a menüket is bejárhatjuk. Hogy a szobában bárhonnan használhassuk, a mini billentyüzet [%ITALIC%]Bluetooth 2.0 vezeték nélküli adatátvitellel csatlakozik a számítógéphez.
 
Külön elismerés: Logitech Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer
 
A Logitech Squeezebox Duet[%ITALIC%] hálózati zenei rendszer a korábbi, díjnyertes [%ITALIC%]Squeezebox[%ITALIC%] termékcsalád által kínált szolgáltatásokat bővíti. A [%ITALIC%]Squeezebox[%ITALIC%] termékek lehetővé teszik, hogy kedvenc zenéinket a lakás bármely helyiségében meghallgathassuk. A [%ITALIC%]Squeezebox Duet olyan újszerü, vezeték nélküli távirányítót kapott, amelyen színes
LCD
kijelző segíti a zenei gyüjteményünkben való böngészést és lejátszást. A kisméretü vevőegységnek köszönhetően a lakásban bárhol elhelyezett, már meglévő hifi rendszeren hallgathatjuk zenéinket.
 
A zenei kollekciónkban való válogatást az új Squeezebox Controller 6 centiméteres színes LCD képernyője segíti. A bármelyik szobában használható távirányító átlátható menürendszerét kényelmes gördítőkerékkel és intuitív gombokkal járhatjuk be, így a zeneszámok, internetes rádióállomások és előfizetéses szolgáltatások által kínált dalok lejátszása már nem is lehetne egyszerübb.
 
Külön elismerés: Logitech G9 lézer-egér
 
A Logitech G9[%ITALIC%] lézer-optikai egér a végletekig személyre szabható. A számítógépes játékok kedvelői a [%ITALIC%]G9[%ITALIC%] egér szinte minden apró részletét saját ízlésüknek, kényelmüknek és szokásaiknak megfelelően módosíthatják. A [%ITALIC%]G9[%ITALIC%] egéren lecserélhető a fogódzófelület, menet közben 200 és 3200 DPI között változtatható az érzékenység, módosítható az egér tömegeloszlása. További extra a teljes sávszélességü
USB
lézeres nyomkövetés, a beépített memóriában tárolható profilok, a változtatható színü
LED
és a szupergyors [%ITALIC%]MicroGear Precision
gördítőkerék.
 
Külön elismerés: Logitech Pure-Fi Dream hálószobai zenei rendszer iPod lejátszókhoz
 
A Logitech Pure-Fi Dream Premium Bedroom Music System [%ITALIC%]egy [%ITALIC%]iPod[%ITALIC%] lejátszókhoz készült hálószobai hangszórórendszer. A [%ITALIC%]Pure-Fi Dream[%ITALIC%] hangszóró innovatív módon mozgás- és fényérzékelő megoldásokat vet be a kényelmünk érdekében. A kiváló hangminőségü, beépített rádióval és ébresztőórával ellátott, kisméretü, elegáns külsejü hangszórórendszer minden éjjeliszekrényen jól mutat. Ez a remek [%ITALIC%]iPod[%ITALIC%] kiegészítő egyetlen gombnyomással elérhetővé teszi az [%ITALIC%]iPod zenelistákat és rádióállomásokat.
 
Külön elismerés: Logitech MX Air vezeték nélküli légi-egér
 
A Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse[%ITALIC%] az asztalra fektetve és a levegőben tartva is használható. Hasonlóan egy TV távirányítójához, az [%ITALIC%]MX Air[%ITALIC%] egeret kézben tartva kényelmesen hátradőlve irányíthatjuk a multimédia tartalmak lejátszását. Kézben tartott üzemmódnál az egér használatát három fontos müszaki megoldás ötvözete teszi lehetővé: a [%ITALIC%]Freespace mozgáskövetés, a gesztusok felismerése és a vezeték nélküli adatátvitel. Akár egyetlen csuklómozdulattal is kiválaszthatjuk és lejátszhatjuk kedvenc multimédia fájljainkat.
 
Külön elismerés: Logitech VX Nano vezeték nélküli lézer-egér
 
A laptop gépekhez készült Logitech VX Nano[%ITALIC%] egér újítása a rendkívül apró, vevőegység, melyet elég egyzser csatlakoztatni, és a későbbiekben már meg is feledkezhetünk róla. A nano-méretü vevőegység a sokat utazó laptop
PC
és [%ITALIC%]MacBook
felhasználók számára jelentősen leegyszerüsíti az egér használatát. Mivel az USB vevőegység alig foglal helyet, így nem kell minden alkalommal kihúzni a gépből, amikor elcsomagoljuk.