Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-12-20

A Samsung Electronics dizájn és müszaki fejlesztéseinek köszönhetÅ?en 32 díj várományosa a 2008-as Nemzetközi Szórakoztató Elektronikai Kiállításon.

 
A Las Vegasban évente megrendezésre kerülő szórakoztató elektronikai seregszemle január 7-én nyílik, de a díjazottak listáját már novemberben nyilvánosságra hozták.
 
2007-hez képest jelentősen tudta növelni az elismerései számát a vállalat. Egy évvel ezelőtt összesen 12 termékük nyert CES díjat. Múlt évben többek között két
PDP
televíziójukat tüntették ki, idén viszont már négy készülék teljesítményét ismerték el: egy LCD, egy
DLP
és két plazma tévéét.
 
A CES-en megjelenő termékeket elöljáróban egy háromfős bírói testület értékeli, ami egy független mérnökből, egy kereskedelmi újságíróból és egy független ipari mérnökből áll. Azok a termékek, amelyeket a leginnovatívabbnak és legstílusosabbnak tartanak érdemlik ki a CES díjat. A jelöléseket az IDSA (The Industrial Designers Society of America – Amerikai Ipari Tervező Társaság) hagyja ezek után jóvá, ami véleményező testületként is funkcionál.
 
Külön említésre méltó, hogy egyebek mellett a
Bluetooth
hangszóró a „legjobb innováció” díjat kapta. A Samsung új Bluetooth hangszórója automatikusan észleli és kapcsolódik a Bluetooth engedélyezett
MP3
lejátszókhoz, illetve mobil telefonokhoz, amennyiben azok elérhető távolságon belül helyezkednek el. Ráadásul a felhasználó az MP3 audio fájlokat három csatornás Surround hangzásban élvezheti, anélkül, hogy bármit is be kellene kapcsolni ennek érdekében.
 [%IMAGE=4699%]
A Samsung idén tovább erősítette pozícióit az IT termékek körében. Hatalmas sikernek értékelik a vállalat részéről, hogy az ultra mobil személyi számítógépüket (UMPC) illetve nyomtatóikat CES Innovációs Díjjal jutalmazták. Az ML-1630-as egy olyan egyedi elegáns lakk-fekete design-nyomtató, amely jelenleg, a világ legvékonyabb és legkompaktabb monokróm lézer nyomtatója. A Samsung másik díjazott nyomtatója az azonos designnal készült jelenleg legkisebb méretüként számon tartott multifunkciós monochrome nyomtató.
 
IT területen a vállalat, különböző monitorjai révén, további három díjjal gazdagodott. Érdemes megjegyezni ennek kapcsán, hogy monitor eladások alapján, ebben a szegmensben a 2007-es negyedik negyedévben a Samsung megtartotta vezető helyét.
 
A Samsung Electronics fejlesztések iránti elkötelezettségét és az elektronikai iparágában betöltött vezető szerepét támasztja alá az a tény is, hogy a fent említett 32 CES Innovációs Díj is 4 különböző területről származik: szórakoztató elektronika, a háztartási berendezések, a mobil és az IT üzletág.
 
 
A legjobb innováció kategória díjazottjai:
 
 
Hordozható Média Hangszóró kategóriában:
 
Samsung YA-BS900 Bluetooth 3 csatornás Surround Sound lejátszó.
A YA-BS900 automatikusan felismeri a bekapcsolt Bluetooth eszközzel rendelkező MP3 lejátszókat és telefonokat és leveszi a hangerőt ha felveszik a telefont.
 
 
Vezeték nélküli kézi berendezések kategóriában:
 
UbiCell       [%TAB%]
Az UbiCell egy kicsi felhasználó beavatkozást nem igénylő eszköz, ami a mobil antennák jeleit továbbítja biztonságosan oda, ahol nincsen térerő, mint például liftekbe vagy egyéb beltéri helyekre.