Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-12-17

A Google a régi szép idÅ?kben, mindössze egy internetes keresÅ? volt, melyet meglehetÅ?sen jól csinált, de idÅ?vel egyre többé vált, és többé és többé…


A Google az utóbbi években elképesztő mértékü terjeszkedésbe kezdett és számtalan új területet hódított meg magának. A vállalat azonban nem áll meg itt, és legújabb célpontja a Wikipedia. A Google ugyanis bejelentette a „Knol” rendszert, mely egy a Wikipedi-hoz hasonló lexikonrendszer néhány apró, de annál fontosabb különbséggel. Hogy mi a különbség? Természetesen a pénz! A Wikipedia alapkoncepciója ingyenes és önkéntes alapú, míg a Google lehetővé teszi a szerkesztők számára, hogy hirdetéseket helyezzenek el a bejegyzéseikben, melyből részesedést kapnak. Továbbá az olvasók nem manipulálhatják, szerkeszthetik át a portálon megjelent szövegeket, valamint az egyes írók, szerzők nem maradhatnak névtelenek és fényképet is kell csatolniuk az írásokhoz. Az egyes bejegyzések nem kerülnek összevonásra ha ugyanarról a témáról szólnak és a látogatók értékelhetik a cikkek minőségét.

A cég azt reméli, hogy ez a rendszer jobb és megbízhatóbb tartalmat fog eredményezni. A rendszer jelenleg még fejlesztés alatt ál, és nem nyilvános, így a végleges forma és ennek használhatósága még bizonytalan.

A Knol elnevezés az angol „knowledge” szóból ered.