Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-12-13

A Honda humanoid robotjai immár párban is képesek dolgozni, így hatékonyabban képesek ellátni feladataikatâ?¦


Míg az emberek jelentős része a robotok szolgálatát kissé bizarr és igen szokatlan dolognak tartja, a Honda mérnökei bejelentették, hogy Asimo robotjaik immár párokban is képesek dolgozni, és akár italokat is fel tudnak szolgálni. Egy Tokióban tartott demonstráción a cég két gyerek méretü Asimo robotja teát szolgált fel és más feladatokat végzett, egymással együtt dolgozva.

A kis buborék fejü robotok, melyek úgy néznek ki, mint egy gyerek ürruhában egy vezeték nélküli adatkapcsolaton keresztül képesek információkat megosztani egymással. Tudják hol van a másik és hogy mit csinál, így összehangoltan tudnak cselekedni. A robotok egyéb funkcióit is továbbfejlesztették és már sokkal többre képesek, mint korábban. Például képesek felismerni és megérteni, hogy ki milyen italt kért, és készségesen fel is szolgálják azokat a megfelelő embereknek.[%IMAGB=4651%]

A mozgáskoordináción és az emberek közti navigáláson is javítottak, mivel az új modellek már jobban képesek felmérni, hogy a körülöttük mozgó emberek merre tartanak, így kevésbé lehetnek útban. Ezeken felül a robotok automatikusan megkeresek a legközelebbi töltőállomást, ha az akkumulátoruk tartaléka egy bizonyos szint alá esik.