Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-12-13

A DisplayLink és az Alereon bejelentették a világ elsÅ? vezeték nélküli USB grafikus adapterét, mely új távlatokat nyitâ?¦



A vezeték nélküli videó technológia önmagában még nem számítana világ újdonságnak, számos Wi-Fi-t és egyéb 2.4 GHz-es technológiával találkozhattunk, azonban ezeknek is megvoltak a korlátaik. A DisplayLink új terméke az Alereon AL5000 lapkakészletét használja, mely képes vezeték mentes kapcsolatot biztosítani bármilyen szabványos monitorral.

A rendszer lehetővé teszi, hogy akár három méterre lévő monitorral is összekapcsolódjunk méghozzá 120-150 mbps sebességgel, ami azt jelenti hogy nem lesz veszteség az átviteli csatornán. Az adapter képes akár 1680x1050 képpontos 16.7 millió színes kép továbbítására, mely lehet film,
DVD
vagy bármilyen videó, hiszen a sávszélesség elegendő a folyamatos videó folyam továbbításához. A hivatalos információk szerint a kép ugyanolyan tiszta és tökéletes lesz, mintha csak vezetékkel csatlakoznánk a monitorhoz. Ezen felül a technológia lehetővé teszi legfeljebb 6 különálló monitor egyidejü összekapcsolását.

A végleges termék megjelenés egyelőre még bizonytalan, ahogy az ár is, melyet 150-250 dollár közt becsülnek. A CES-en pedig már élőben is láthatóak lesznek az új adapterek.