Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-12-12

A Nokia bejelentette, hogy a hollandiai Maastricht az önkormányzat mobilalkalmazásainak alapplatformjaként a Nokia Intellisync Mobile Suite programcsomagot választotta...

 
A megoldással a maastrichti köztisztviselők 900 darabból álló Nokia Eseries készülékparkját a Cisco vállalati
IP
telefóniarendszerébe integrálhatják, így szinkronizálhatóvá válnak a névjegyzékek és a naptáradatok. A város egyes köztisztviselőinek vezeték nélküli e-mailt is biztosít. A szolgáltatások egyszerü bevezetése és kezelése érdekében Maastricht város Nokia Intellisync
Device
Managementet (készülékkezelő megoldást) használ. A szolgáltatás telepítése már elkezdődött, és várhatóan a következő év elején fejeződik be.
 
„Ahol üzletről van szó, ott egyre nagyobb teret kap a mobil munkavégzés. Az ezzel járó költségmegtakarítás és hatékonyság fontos érv egy hozzánk hasonló város számára – mondta el Marc Lustermans, Maastricht város projektigazgatója. − Kiinduló platformként azért választottuk a Nokia Intellisync Mobile Suite-ot, mert szerkezete moduláris, így az a jelenlegi és a jövőbeli mobiligényeinknek megfelelően bővíthető és formálható.”
 
A különböző mobilszolgáltatások egyszerü és költséghatékony bevezetése, valamint a felhasznált mobiltelefonok beállításainak megkönnyítése érdekében a készülékkezelés (device management) a teljes megoldás szerves részét képezi.
 
„Fontos, hogy Maastricht a helyi közigazgatás informatikai stratégiájának egészébe ágyazta be a mobilinfrastruktúrára vonatkozó terveit − mondta Scott Cooper, a Nokia Enterprise Solutions üzletág mobilmegoldásokkal foglalkozó egységének alelnöke. − Minden vállalatnak azt tanácsoljuk, hogy a mobilitást stratégiai kérdésnek tekintse. Ha a szervezet megfelelően kezeli a mobilitás ügyét, a munkavállalói, ügyfelei és partnerei közötti együttmüködés és kommunikáció elősegítésével előnyösebb helyzetbe kerül.”
 
„Innovatív, ugyanakkor biztonságos mobil megoldásokat kerestünk, mivel egy önkormányzat számára elengedhetetlen a magas fokú biztonság és az adatvédelem – tette hozzá Lustermans. − A Nokia megoldása mellett szóló érvek egyike az volt, hogy a tüzfal mögött tökéletesen integrálhatjuk a vezeték nélküli megoldást, így annak kezelése teljes egészében saját informatikai osztályunk kezében marad.”
 
A Nokia Intellisync Mobile Suite olyan rendszeresen használt alkalmazásokhoz biztosít hozzáférést, mint az e-mail, a névjegyzék, a naptár, a készülékkezelés, valamint az állományok, adatok és üzleti alkalmazások szinkronizálása. A Nokia Intellisync Mobile Suite egyik eleme, a Nokia Intellisync Wireless Email (vezeték nélküli e-mail) bármilyen csoportmunka-szoftvert − ISP, Microsoft Exchange, Lotus Notes vagy Groupwise − tartalmazó környezetben müködik, és számos készülékplatformon fut, legyen az Symbian, Windows, Palm vagy Pocket PC. A rugalmasan skálázható
e-mail
megoldás a Nokia Eseries portfolión kívül száznál is több különböző mobilkészüléket támogat. A Nokia Intellisync Call Connect (híváskapcsolás)
kliens
az alkalmazottak mobiltelefonjait a vállalati telefonrendszerhez kapcsolja. A dolgozóknak így még az irodán kívül is rendelkezésére áll a rendszer összes funkciója.