Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2007-12-04

A Flash memóriák árának rohamos csökkenése és a technológia hasonlóan nagyléptékü fejlÅ?dése új kapukat nyit a miniatür hordozható lejátszók elÅ?ttâ?¦

 
A legújabb Creative hordozható multimédia lejátszó 32
GB
-os belső memóriával lép piacra, mellyel ez lesz az első ekkora kapacitású
Flash
alapú multimédia lejátszó a kereskedelmi forgalomban. Habár internetes pletykák már keringtek korábban is az új ZEN-ről, a hivatalos bejelentés ez idáig váratott magára.
 
A 32
GB
-os kapacitás megközelítőleg 8000 128 kbps –os átlagosan 4 perces
MP3
tárolására vagy 110 órányi 500 kbps minőségü WM9 videó hordozására nyújt elegendő területet. A korábbi modellekhez hasonlóan az új ZEN is számos médiaformátumot támogat: WM9, MPEG4, DivX, XviD, MP3, WMA, AAC. A készülék 2.5
colos
320x240
pixel
felbontású 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes
TFT
LCD
megjelenítővel rendelkezik. A gyári adatok szerint a lejátszó 30 órányi folyamatos zene, illetve 5 órányi folyamatos videó lejátszására képes.
 
További érdekesség, vagy inkább csemege, hogy a 32 GB-os modell is megtartja az
SD
kártya bővítő helyet, így az akár plusz 16 GB tárolókapacitást jelenthet, mely nem kevesebb mint 48 GB maximális tárolókapacitást jelentene.
 
Aki szeretne egy ilyen szépséget a karácsonyfa alá, annak sajnos rossz hírünk van, mivel ebben az évben csak Szingapúrban lesz kapható az 32 GB-os ZEN, megközelítőleg 550 szingapúri dollárért, ami 65 ezer forint körüli összegnek felel meg. A globális piacra kerülése 2008 első negyedévében várható.