Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-12-03

A Symantec bejelentette, hogy 2007. november 30-án végleg befejezÅ?dött a Vontu felvásárlása, mely végpont és a hálózat alapú technológia kombinációjával vezetÅ? adatvesztés elleni megoldásokat kínál...

A Symantec bejelentette, hogy 2007. november 30-án végleg befejeződött a Vontu felvásárlása. A Vontu végpont és a hálózat alapú technológia kombinációjával vezető adatvesztés elleni megoldásokat kínál, melynek köszönhetően pontosan meghatározzák, és automatikusan meg is védik a tárolt vagy használtban lévő bizalmas információkat. A Symantec és Vontu között létrejött akvizíciós megállapodást 2007. november 5-én jelentették be. A felvásárlás értéke 350 millió USD, mely összeget készpénzben illetve kötvényekben egyenlíti ki a Symantec.
Az adatvesztés elleni megoldások segítenek a vállalatoknak megakadályozni a tárolt vagy használatban lévő bizalmas és védett információk elvesztését. A Vontu termékei kiegészítik a Symantec jelenlegi portfoliójába tartozó végpont és hálózatvédelmi, illetve tárolási megoldásokat, melynek köszönhetően a felhasználók számára a piac legátfogóbb adatvesztés elleni szolgáltatását nyújtja a Symantec. Az akvizíció a Symantec és a Vontu erős kapcsolatára épül amely a Symantec Security 2.0-val kapcsolatos elképzelésének meghatározó eleme. A Security 2.0 nem csak a védelmi rendszerekre és eszközökre fókuszál, hanem magát az információt is megvédi.