Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-12-03

A vezeték nélküli technológiák fejlÅ?désével bizonyos területeken sikerült csökkenteni a kábel dzsungelt, azonban a töltÅ? és adapter vezetékektÅ?l nem volt mód megszabadulni, legalábbis mostanáig!

 
A WildCharge adaptere és a hozzátartozó töltőpad, szükségtelenné teheti a töltők, hálózati adapterek használatát. A cég által kifejlesztett megoldás két részből áll és egy viszonylag egyszerü elven alapul. A töltőfelületen fém sávok találhatóak, melyeken keresztül a szükséges feszültség eljuthat az eszközön elhelyezett adapterhez, amin kis érintkezők vannak elhelyezve úgy, hogy akárhogy tesszük a készüléket a töltőre, mindenképpen kialakul egy zárt áramkör és megkezdődik a töltés.
 [%IMAGB=4574%]
A müködési elv alapján láthatjuk, hogy nem valódi vezeték mentes energiatovábbításról van szó, hanem sokkal inkább egy praktikusabb és kényelmesebb csatlakoztatási megoldásról, ami ráadásul alkalmazható szinte minden eszközre a telefontól az
MP3
lejátszón keresztül a laptopig, mindenre.
 
A töltő pad megközelítőleg 60 dollárba kerül, míg az egyes adapterek 30-35 dollárba kerülnek. A készülékek és adapterek bárki számára elérhetőek közvetlenül a gyártó webshopján keresztül. A megoldás szépséghibája, hogy jelenleg az iPod Nano és a Motorola V3 készülékekhez kapható adapter, de a cég tervezi továbbiak készítését is.