Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-11-30

A SAS és a Sun Microsystems, Inc. a húszéves stratégiai partnerségükre építve, olyan kezdeményezést jelentettek be, amelynek köszönhetÅ?en a vállalkozások könnyen hozzáférhetÅ?...

 
A Sun Partner Advantage partnerprogram tagjaként a
SAS
célja az, hogy megoldásai révén a vállalatok üzleti teljesítményüket növelhessék a vállalati adatközpontok területén (az üzleti adatelemző megoldásaik költségének és összetettségének csökkentése mellett). Ezért vállalati adatelemző megoldását, az Enterprise Intelligence Platformot a Sun informatikai infrastruktúrájára (hardvereire, szoftvereire és szolgáltatásaira) fejlesztette ki, és a nyílt forráskódú Solaris operációs rendszeren futtatja. A SAS megoldásai a Sun gyakorlatilag valamennyi hardverén futnak az x64 architektúrájú kiszolgálóktól kezdve egészen a nagy teljesítményü, magas számítási igényeket kielégítő gépekig. A Sun részt vesz a SAS Hardware Platform Partner programjában.
 
A kezdeményezés része, a felhasználók számára hozzáférhető internetes Tudásközpont is, amelyben referenciaarchitektúrák, fehér könyvek és a már bevett gyakorlatok leírásai találhatóak. A referenciaarchitektúrák segítségével a SAS és a Sun ügyfelei biztosíthatják az együttmüködést és a skálázhatóságot a Sun-rendszerekre épített SAS Enterprise Intelligence vállalati adatelemző megoldás, valamint a létező és a jövőben megvalósuló stratégiai üzleti környezetek között. Ez lehetővé teszi számukra a rendszer gyorsabb bevezetését is. Ezenfelül a Sun és a SAS tervezési, marketing- és nemzetközi értékesítési kérdésekben is együtt kíván müködni.
 
A bejelentés tovább mélyíti a SAS és a Sun nagy múltra visszatekintő partnerkapcsolatát, melynek köszönhetően a vállalatok az elérhető legjobban skálázható, nyílt hardvereken, valamint a nyílt forráskódú Solaris operációs rendszeren futtathatják a SAS piacvezető üzleti adatelemző megoldásait.