Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-11-29

A Lenovo bejelentette, hogy új gyártási és kivitelezési központot nyit a lengyelországi Legnica speciális gazdasági zónában...


Az új, 30 000 négyzetméter területü gyár az alsó-sziléziai Legnica speciális gazdasági zónában fog felépülni és várhatóan 2008 harmadik negyedévében kezdi meg müködését. Az üzem kezdeti gyártási kapacitása több mint két millió asztali számítógép lesz évente. A befektetés teljes összegét több mint 20 millió dollárra becsülik, amibe beletartozik az üzem létesítése, a gyártósorok kialakítása, az eszközök beszerzése, a fizetések, a helyi, regionális és országos adók és további járulékok. A Lenovo körülbelül 1000 embert fog alkalmazni Lengyelországban, ha a gyár elkezdi müködését.

Az új lengyel üzemmel – amely az ötödik új gyár és logisztikai központ, amelyet a Lenovo ebben az évben bejelentett - a Lenovo globális gyártói jelenléte négy kontinensre és öt országra növekszik. Lengyelországon kívül a kínai Sanghajban, az indiai Baddiban és a mexikói Monterrey-ben gyártó központ, míg az Egyesült Államokbeli Észak-Karolinában logisztikai központ létesítését jelentette be a Lenovo 2007-ben.

A további befektetésekkel és a Lenovo termékek iránti kereslet kielégítésével a kulcsfontosságú piacokon, a cég csökkenti költségeit, lerövidíti a szállítási időt, valamint olyan speciális szolgáltatásokat nyújt európai ügyfeleinek, amilyenre azoknak szükségük van.

„Az új lengyel központ kiváló példája a Lenovo országokon átívelő stratégiájának” – mondta Gerry Smith, a Lenovo logisztikáért felelős alelnöke. „A mai világban csak egy időzóna létezik, és ez a „most”; ebből következően a Lenovo-nak azon a helyen kell beszereznie az alapanyagokat, összegyüjtenie a vezetői és technológiai tehetségeket és koncentrálnia logisztikáját, infrastruktúráját és termelését, ahol ez a legmegfelelőbb számára - ami jelen esetben Lengyelország. Az új üzem közelebb hozza gyártási folyamatainkat a régió vásárlóihoz, így jobban optimalizálhatjuk logisztikai láncunkat, fokozhatjuk versenyképességünket és még jobban kiszolgálhatjuk növekvő ügyfélkörünket.”

„Lengyelország kiválasztása, mint a Lenovo európai gyárának helyszíne – amely a termelés során a cég legmagasabb színvonalú módszereit alkalmazza majd – azon stratégiánk jelentős lépése, amelynek keretében egyre növekvő európai jelenlétünket és piaci szerepünket kívánjuk demonstrálni” – mondta Milko van Duijl, a Lenovo európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) térségéért felelős elnöke, a Lenovo Csoport alelnöke. „Azzal, hogy felépít Európában egy korszerü üzemet, a Lenovo tovább erősíti ’országokon átívelő’ stratégiáját, amely lehetővé teszi számára, hogy a legjobb helyi tehetségeket és nemzetközi vezetőket alkalmazza, ott ahol élnek.