Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-11-23

A Dell és a Sun Microsystems OEM-megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Dell közvetlenül elérhetÅ?vé teszi a Solaris operációs rendszert és a Solaris terméktámogatást...

A több évre szóló megállapodást az Oracle OpenWorld konferenciáján jelentették be, ahol a Sun elnök-vezérigazgatója, Jonathan Schwartz és a Dell elnök-vezérigazgatója, Michael Dell is tartott előadást. Ezzel a bejelentéssel a Dell tovább bővíti a vásárlóinak kínált vállalati szintü operációs rendszerek választékát, a Sun pedig a Solaris operációs rendszer felhasználóinak körét.
A partneri kapcsolat részeként a Dell és a Sun együttmüködést alakít ki a rendszertanúsítás terén, valamint a Solaris- és Dell-megoldásokon alapuló további termékkínálatok kifejlesztésében. A két cég továbbá arról is megegyezett, hogy a Dell PowerEdge kiszolgálóin futó Solaris-környezetek támogatása érdekében a meghatározó független szoftverszállítókkal kapcsolatos támogatáson is együtt dolgoznak majd. Mindkét vállalat célja, hogy a Dell PowerEdge kiszolgálók és a Solaris operációs rendszerek kombinációja minőségi választási lehetőséget nyújtson az ügyfeleknek a megbízhatóságot, biztonságot, skálázhatóságot, teljesítményt és integrált virtualizációt igénylő alkalmazások terén.
„Az, hogy a Dell Solaris operációs rendszert kínál, mindkét vállalat számára újrafogalmazza a piaci lehetőségeket” – fogalmazott Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója. „Ez a partneri kapcsolat azt jelenti a Dell számára, hogy a Solaris és az OpenSolaris révén szélesebb körben tudja elérni a szabad szoftverfejlesztők globális közösségét, míg a Sun a nagybani piac értékesítőihez és vásárlóihoz nyer hatékonyabb hozzáférést.”
„Az egyik fő szempontunk, hogy az IT-környezetek egyszerüsítésével szélesítsük a választékot a vásárlók számára – a Solaris felvétele a megoldásaink közé éppen ezt segíti elő” – jegyezte meg Michael Dell, a Dell elnök-vezérigazgatója.