Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-11-21

Az év elsÅ? felében nagy sikerrel zárult oktatási kezdeményezés folytatásaként az Å?szi tanévben ismét Junior képzést indított útjára az Oracle Hungary informatikus hallgatók számára...

Az év első felében nagy sikerrel zárult oktatási kezdeményezés folytatásaként az őszi tanévben ismét Junior képzést indított útjára az Oracle Hungary informatikus hallgatók számára, ezúttal köztesplatform fejlesztés témakörben.
A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a Budapesti Müszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke közremüködésével létrehozott ingyenes szemináriumsorozat legjobban teljesített résztvevői - a záróteszt eredménye alapján – egyenként 2 millió Forint értékü, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle illetve partnercégei állásleghetőséget is felkínálnak számukra. A képzett munkerő iránti erős piaci igény egyik markáns jele, hogy az Oracle és partnercégei közösen finanszírozzák az Oracle University oktatás költségeit.
A munkaerőpiaci trendek, a partnercégektől érkező jelzések, valamint az informatika oktatással foglalkozó felsőoktatási intézmények modern oktatási igényeinek igyekszik megfelelni az az oktatási kezdeményezés, amelyet immár másodszorra indított útjára az Oracle. Az úgynevezett Junior képzés első lépcsője egy szeminárium sorozat, amely az őszi félévben a Fusion Middleware, azaz az Oracle köztesaplatform fejlesztésekre koncentrál. A szemináriumokat az Oracle University elismert oktatói és a vállalat szakemberei tartják többek között Java, ADF, Toplink&Coherence, Portal, Webcenter Suite és
SOA
témakörökben.

A résztvevők az utolsó alkalommal egy teszt kitöltésére kapnak lehetőséget, és a megfelelő eredményt elért hallgatók oklevelet kapnak. A szeminárium sorozatot követően a Junior képzés következő fázisára felvételt nyert diákok egy 204 órás emelt szintü, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében köztesszoftverek témakörben. A szakmai képzésen áttesett hallgatóknak az Oracle, illetve a programban résztvevő partnerei (Delta Elektronik Kft., Albacomp Számítástechnikai Zrt., FreeSoft Budapest Szoftverfejlesztő Kft.) munkalehetőséget ajánlanak. A megszerzett tudás birtokában komplex, új technológiájú és architektúrájú vállalati és ügyviteli rendszereket, úgy mint WEB, SOA, Middleware, illetve nagy megbízhatóságú és biztonságú rendszereket tudnak majd fejleszteni és magas szinten üzemeltetni illetve vezető rendszergazdák és adminisztrátorok válhatnak belőlük.

Az első, tavaszi félévben megtartott szeminárium sorozatra, melyet a modern technológiák áttekintése és az azokra épülő alkalmazási lehetőségek témakörben indított az Oracle, több mint száz müegyetemista diák jelentkezett, közülük hatvanan jutottak el az első vizsgáig. Az intenzív szakmai tréninget közel húszan végezték el, és összesen kilenc fő kötött az elmúlt hetekben sikeres szerződést, és kapott állást az Oracle konzultációs üzletágában vagy a közremüködő partnercégeknél. Anagy érdeklődésre való tekintettel a képzési program a BME-n kívül az ELTE, Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Müszaki Főiskola informatikai karain is meghirdetésre került, így a több mint 250 regisztrált hallgató számára az Oracle legnagyobb tárgyalóterme is kicsinek bizonyult, így az előadások a Müegyetem informatika épületében kerülnek megtartásra. A hallgatók lelkesek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a tanterem minden kedden tele van, az előadások végén az oktatót pedig szó szerint megrohanják, körbeveszik kérdéseikkel.