Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-11-12

A FlexFrame Infrastruktúra nagy mértékben egyszerüsíti a szervererÅ?források dinamikus kiosztását az adatközpontbanâ?¦

 
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a szolgáltatásorientált IT-infrastruktúra kiépítésének első szabványos platformját. A FlexFrame Infrastruktúra jövőbiztos platformot kínál a szolgáltatásorientált architektúrájukhoz (SOA) dinamikus üzleti környezetet igénylő vállalatok számára. A korábban kizárólag a nagy rendszerek felhasználói számára elérhető nagyfokú megbízhatóságot, rugalmasságot és virtualizációs képességeket a nyílt rendszerekre jellemző áron nyújtó FlexFrame Infrastruktúra újraírja az adatközpont-müködés szabályait. A generikus, szabványos platform a fizikai és virtuális hardvererőforrás-szolgáltatásokat is támogatja. A FlexFrame Infrastruktúra többlépcsős bevezetése 2008 januárjában indul, és a platform több funkcionális modullal fog bővülni a jövő év során.
 
A FlexFrame Infrastruktúra legfőbb megkülönböztető jellemzője, hogy felhasználói néhány egérkattintással az egyes alkalmazásokhoz rendelhetik a fizikai és virtualizált rendszererőforrásokat. A Dinamikus Adatközpont kiépítéséhez vezető út újabb mérföldkövét jelentő FlexFrame teljesen új üzemeltetési elvre épül: automatikusan osztja ki az alkalmazásoknak a rendszergazda által meghatározott erőforrásokat. Elrejti az üzemeltető elől a fizikai és virtuális erőforrások kezelésének bonyolultságát, ezáltal egyszerübbé teszi a müködést.
 
A Fujitsu Siemens Computers FlexFrame Infrastruktúrája a SOI-filozófiára (Solution Oriented Infrastructure) épül. Szabványos alapokon, minden eddiginél magasabb szinten valósítja meg az automatizált dinamikus erőforrás-kiosztást, és felgyorsítja a teljesen virtualizált adatközpontok elterjedését. Egyszerüsíti, és kockázatmentessé teszi a szolgáltatásorientált architektúra kialakítását, így a cég az új nagyvállalati alkalmazások és a
SOA
által kínált előnyök hasznosítására koncentrálhat.
 
Segítségével a rendszergazdák könnyedén igazodhatnak az új és folyamatosan változó felhasználói igényekhez – ami nem kis könnyebbséget jelent a szolgáltatásorientált igények (pl. a rendszer kívánt fokú rendelkezésre állását előíró belső szerződések) kielégítésével folyamatosan küzdő informatikai részlegek számára. A FlexFrame Infrastruktúra folyamatosan figyeli a rendszer rendelkezésre állását, és szinte azonnal reagál a hibákra.
 
„A FlexFrame Infrastruktúra kiépítésekor az volt a célunk, hogy szabványos architektúrára alapozott, komplett szolgáltatásorientált IT-infrastruktúrát hozzunk létre a nagyvállalati alkalmazások futtatásához. A FlexFrame Infrastruktúra az első ’kulcsrakész’ megoldás ezen a területen. Meglévő infrastruktúrájukat az új koncepció szerint adaptálva ügyfeleink kockázatok és üzemkiesés nélkül virtualizálhatják erőforrásaikat, és élvezhetik a valóban dinamikus IT-infrastruktúra előnyeit” – jelentette ki Dieter Herzog, a Fujitsu Siemens Computers infrastruktúra-termékekért felelős alelnöke.
 
 
A Fujitsu Siemens Computers FlexFrame Infrastruktúrája alkalmazás- és operációs rendszer-semleges, és együttmüködik a VMware, a Xen és más szállítók hypervisor-alapú operációs rendszereivel.