Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2007-11-05

Vegyes érzelmekkel néztem és hallgattam végig a kiállítást, mivel sajnos ez is amolyan magyarosra sikeredett...

Vegyes érzelmekkel néztem és hallgattam végig a kiállítást. Ez is amolyan magyarosra sikeredett. Na, de kezdjük a jó dolgokkal.
Ismét megrendezték a Hi-Fi Showt. A szobákban (ugyanis a West-End Hotelben volt) sok ismerős gyártót üdvözölhettünk. Ismét megbizonyosodhattunk a Pioneer plazmák kiválóságáról, és nemcsak a saját légtérben, mert más termekben is ezeket a plazmákat választották a képek megjelenítésére. Nemhiába inditották el a Kuro projektet ( [%A=/hirek/1279%]http://www.itextreme.hu/hirek/1279[%A%] )
valószínüleg a legjobb fényerejü és a legfeketébb fekete televíziókat sikerült előállítani a Pioneer cégnek. Ezért is lehetett immár sokadjára EISA-díjas a cég a plazmák között. Apropó
EISA
, külön teremben lehett megnézni az idei díjazottakat.

Megfigyelhető ebben a szektorban is, hogy nem elég a szép hangzás, egyre fontosabb a külalak is. A dizájn talán az egyik legfontosabb kritérium lett a vásárlók szemében. Szerencsére, minél magasabb kategóriás termékről beszélünk, annál jellemzőbb a kinézetre a minimalista látvány, és az egyszerü vonalvezetés még kívánatosabbá teszi a terméket.
A nemzetközi márkák mellett üde szinfoltot jelentenek a hazai mühelyek, az egyedi és manufakturális módszerekkel készülő csodák tényleg szemet gyönyörködtetőek.

Nagyon jó volt együttlátni a Tivoli modelleket, ismét bebizonyította a cég, hogy egy kisméretü rádió is szólhat nagyon szépen, hát még akkor, ha a különféle kiegészítőket:
CD
-t, mélyládát is csatlakoztathatunk hozzá.
Sikert arattak a különféle masszázs fotelek is, ezek már házimozi-fotelként is funkcionálhatnak, s némelyik kezelő
LCD
-je, már megszégyeníti az univerzális
LCD
kijelzős távírányítókat is.
A Yamaha is ismét elkápráztatta az egydobozos házimozijával a látogatókat, ezt a falakról visszaverődő hangokból álló hangzásteret jól kitalálták, egy mélyládával kiegészítve tényleg jól szólt. Ha, már a kisméreteknél tartunk, meg kell említenünk a Bose készülékeket is. A Bose is nagyon jó kis demót tartott.[%IMAGB=4388%]

Szomorúsággal töltött el azonban, hogy némely csöves erősítőt, laptop segítségével,
MP3
-as zenékkel szólaltattak meg. Ez valahogy nem fér a fejembe, ha a minőség határait kergetjük, akkor, hogy jön ide a tömörített zenei formátum. Ráadásul némely szobában, még azt a fáradságot sem vették, hogy eltegyék az asztalról a másolt
CD
-k és
DVD
-k halmazát. Na, de kérem kedves kiállítók legyenek már igényesebbek! Természetesen erről nem a szervezők tehetnek, ők idén is létrehozták, és lebonyolították a rendezvényt. (A képre kattintva tudja megnézni a fotógalériánkat.)