Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-10-26

Az Interoute új szolgáltatásával anélkül lehet nagyméretü fájlokat küldeni e-mailben, hogy azok megtelítenék a postafiókot...

 
Az e-mailben csatolt fájlok tömegei szükségtelen megterhelést jelentenek a vállalati hálózatok számára, állapította meg egy az Interoute megbízásából készített tanulmány. Az LM Research and Marketing által az Egyesült Királyság 1000 irodai alkalmazottjának megkérdezése alapján végzett felmérés kimutatta, hogy az irodai alkalmazottak közel fele (45 százalék) napi 5-10, míg 31 százalékuk hozzávetőleg 10-20 csatolmányt küld  leveleiben.
 
Az irodai felhasználók nagy része jelentős mennyiségü csatolmányt küld e-mailjeiben - ez derült ki abból a kutatásból, amelyet az Interoute, Európa legfejlettebb új generációs adat- és hanghálózatának tulajdonosa készíttetett az Interoute Express bemutatása előtt.  Ez az új ingyenes megoldás lehetővé teszi nagyméretü fájlok küldését úgy, hogy a címzett postafiókja ne teljen be. A szolgáltatás minden személyi számítógépen müködik, a lényege, hogy a fájlok az Interoute online elosztó platformjára kerülnek, ahonnan a felhasználók bármikor letölthetik azokat.
 
"Az emberek egyre több tartalmat küldenek egymásnak a vállalati hálózatokon keresztül - a PowerPointtal készített prezentációktól kezdve képeket, táblázatokat és egyéb hatalmas méretü dokumentumokat. Ez rövid idő után ahhoz vezet, hogy már nem tudják továbbítani a fontos anyagokat, mert a postafiókjuk betelt, és ez igencsak lelassítja a levelezési rendszert.  Az Interoute Express-szel azonban minden iparág dolgozói nyugodt szívvel küldhetnek nagy méretü fájlokat, tudva hogy a címzettek azt biztosan megkapják, és postafiókjukat sem terheli túl." - mondta Gareth Williams, az Interoute vezérigazgatója.
 
A Dods, az egyik vezető európai politikai kommunikációs és tanácsadó cég már Interoute Express-t használ, jelentősen könnyítve ezzel email-hálózatának terhelésén. Ken Thompson, a Dods értékesítési- és üzleti elemzője elmondta: "Nagyon elégedett vagyok ezzel a szolgáltatással. Mi tényleg rengeteg nagyméretü anyagot küldünk e-mailben, így a munkatársak örömmel tapasztalták, hogy sokkal kevesebb ‛az Ön postafiókja betelt‛ rendszerüzenetet kapnak az utóbbi időben. Az Interoute használata könnyen megtanulható, egyszerü és biztonságos is - már most nagy segítség a napi munkánkban." Express
 
Az Express a konkrét csatolmány helyett egy linket küld el a levélben, ezzel elkerülhető az a probléma, hogy az
e-mail
visszapattan a túlzottan nagy méret miatt. Így egyrészt a címzett is megkapja a fájlt, másrészt sem a küldő, sem a fogadó postafiókja nem telik be idő előtt a többmegás csatolmány miatt. A dokumentumok az Interoute új-generációs hálózatán keresztül küldhetők és érhetők el, ennek köszönhetően szabadul meg az adott cég levelezési szervere a nagy terheléstől.
 
A megoldás továbbfejlesztett változata, az Interoute Express Media Manager főleg azon informatikai vezetők számára hasznos, akik a vállalat teljes e-mail forgalmát nyomon akarják követni. A cégek a korlátlan tárkapacitás és a tökéletesen átlátható levelezés előnyeit élvezhetik, sőt automatikus jelentéseket is készíthetnek a szolgáltatás segítségével. A program egyszerüsített verziója is hozzáférhető, ezt a felhasználók ingyen letölthetik, így kipróbálhatják a fejlettebb verziók müködését.