Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2007-10-25

A Samsung bemutatta lakk-fekete, optimális méretü lézernyomtatóját, amelyet kiváló teljesítménye mellett trendi külsÅ?vel is felruháztak…


Otthoni- vagy munkahelyi alkalmazásra szánt nyomtatóink méret és teljesítmény szempontjából általában megfelelnek elvárásainknak, de külsejük legtöbb esetben meglehetősen unalmasak. A nyomtatók megjelenése mindig háttérbe szorul teljesítményükkel szemben, hiszen legtöbbünk számára eddig csak a nyomtatási minőség volt a lényeg.

Legyen szó laptop, mobil telefon vagy
MP3
lejátszók gyártásáról, a Samsung egyre inkább arra törekszik, hogy a fogyasztókat minél csodálatosabb külsejü készülékekkel kápráztassa el. Most a design nyomtatóival lép úttörőként a piacra, amelyek révén új korszak kezdődik ezen a területen.

Az ML-1630, fekete színben nyomtató készüléket múlt hónapban mutatták be és rövidesen széles körben is elérhető lesz az üzletekben. A készülék hihetetlenül halk még müködés közben is, amikor 17 oldalt nyomtat ki egy perc alatt. Az alig valamivel nagyobb változat, az SCX-4500-as már magában ötvözi a scannert, a nyomtatót és a fénymásolót. Mindkét modell alkalmazható Macinthosh és Windows alapú számítógépekkel.

A Samsung két új nyomtatóját egy erős védőfóliával szállítják, amelyet ha leszedünk a külső borításról, egy olyan csillogó lakkfelülettel és minimalista külsővel szembesülünk, ami akár egy 1930-as évekbeli, Art Deko stilusban tervezett belsőépítészeti elem is lehetne. A készülék tetején található „Blue eye” kék
LED
világítás tovább fokozza a látvány élményét, valamint jelzi a scannelés állapotát. Mindkét készülék felhasználóbarát, gomb nélküli érzékelőkkel és könnyedén behelyezhető töltő kazettával rendelkezik. Az összes funkciót az animált
LED
-es kijelzőn akár a nyomtatóról is vezérelhetjük, számítógép használata nélkül.
[%IMAGB=4325%]
A Gartner piackutató cég elemzője, Ken Weilerstein szerint a Samsung nyomtatók újító külseje jó eszköze annak, hogy a gyártó a többi versenytárstól megkülönböztesse magát.
„Összeségében 6 millió nyomtató került piacra a 2007-es évben, amelyeket mind otthoni alkalmazásra terveztek” – mondta Weilerstein. „Azonban a nyomtatók gyártásáról általánosságban elmondható, hogy inkább a tudásra, az árra, valamint a kompatibilitásra fektetnek hangsúlyt a gyártók, mint a külső kialakításra. A forgalmazók nem hagyják figyelmen kívül egy nyomtató megjelenését, design jegyeit sem, azonban ezek csak másodlagos tényezők.”

A készülék installálása is rendkívül egyszerü. Miután a nyomtatót összeszereljük, bekapcsoljuk, létrejön az
USB
kapcsolat, installáljuk a számítógépre a szoftvert, amelyet
CD
-n mellékelnek a csomaghoz. A
CD
a kezelési útmutatót is tartalmazza. A számítógép azonnal felismeri a nyomtatót. A toner kazettája is könnyedén behelyezhető a készülék erre kialakított nyílásába. A papíradagoló tálca, amelyet egy apró gomb megnyomásával nyithatunk, 100 papír tárolására alkalmas.