Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-10-25

A Linksys új termékcsaládja, melybe jelenleg egy WRT600N router és egy WPC600N PC kártya tartozik képes egyszerre több frekvenciatartományban is dolgozniâ?¦

 
Az új Ultra RangePlus prémium termékcsoport első két tagja már az új „N” szabvány által nyújtott lehetőségeket is maximálisan kihasználja, miközben egyidejüleg képes a 2.4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományban is müködni. Ennek a megoldásnak köszönhetően jelentősen jobb, megbízhatóbb lefedettséget érhetünk el, valamint nagyobb sávszélességet használhatunk. A felhasználók egyszerre csatlakoztathatják a hagyományos 2.4 GHz-es tartományban müködő eszközeiket, mint a
VoIP
eszközök, nyomtatók, miközben az 5 GHz-es tartományban müködő eszközeiket is használhatják, legyen szó akár egy új laptopról, Set Top Box -ról vagy más nagysebességü adatátvitelt igénylő eszközről.
Az új Linksys
router
négy Gigabit
Ethernet
portján át, hagyományos vezetékes kapcsolattal is a hálózatba köthetők eszközök. A WRT600N mindemellett egy
USB
2.0-ás porttal is rendelkezik, melyen keresztül bármilyen
USB
-s adattároló hálózatból elérhető tárhellyé változtatható. Mindehhez egy átlátható webes kezelőfelület nyújt segítséget, ahol egyúttal könnyedén állítható a hálózat összes kisebb-nagyobb paramétere, valamint a Linksys Easy Link Advisor segítségével a korábbi hálózat végpontjai egyszerüen átköltöztethetőek az új rendszerbe.
A Linksys WRT600N a tengerentúlon már kapható 280 dolláros összegért. Az Ultra RangePlus Dual-Band Wireless-N Notebook Adapter[%BOLD%][%BOLD%] (WPC600N) pedig 100 dolláros összegért vásárolható meg. A tervek szerint jövőre több USB és Express kártya foglalatba illeszkedő Ultra RangePlus terméket mutat be a cég.