Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2007-09-21

Ismét összegyül a multimédiás világ színe-java ahogy azt már megszokhattuk Berlinben. Az idei kiállításon továbbra is a design dominált. A technikai paraméterek, már a lehetÅ?ségek határát súrolják...


iPod mindenütt! Szinte mindegyik standon megtalálhatók az iPod kompatibilis hangszórók, Hi-Fi tornyok és házi-mozi berendezések vagy más kiegészítők. A túlfütött iPod mániának köszönhetően az Apple elérte, hogy szinte reklámra sem kell költeniük, mert mindenki őket reklámozza.

[%IMAGE=4228%]A játékosokról sem feledkeztek meg, melynek legékesebb bizonyítékai a szinte mindenhol megtalálható game-székek voltak. Természetesen a vibra funkció és a beépített hangszórók alapkövetelmények. A játékok meg már annyira jók, hogy az embernek kiszállni sem volt kedve ezekből az egyébként igen kényelmes ülőalkalmatosságokból. Rendszerint csak a botkormány/kormány és a színárnyalatok különböznek.

Gyönyörü lányok mindenütt. A kiállítók összeszedték a legszebb német csajokat. Ennyi jó csaj, máshol Németországban ilyen „kis helyre” összezsúfolva nem látható. Nem nagyon tudtuk eldönteni, hogy mire figyeljünk, a legújabb Full
HD
-s
LCD
TV-re, vagy a domborulatokra. Természetesen igyekeztünk mindkettőre, hiszen mégiscsak egy szakkiállításon voltunk.

[%IMAGE=4230%]Sok más lenyügöző kiállítási terület mellett rácsodálkoztunk a BEKO standra is, mely akkora volt, mint a legnagyobbaké. Kellemes meglepetés volt a Grundig terem is, mert 1-2 évvel ezelőtt a megszünés határán volt a német cég, de ismét talpra állt, és újra egy igazi „szépséggel” (természetesen TV) lepett meg bennünket. A különlegesség a Panasonic-nál is meg volt. Nemcsak a legújabb termékek (középpontban a plazma), hanem Jarno Trulli is megmutatta magát, és egy élő riportalanyként a látogatók rendelkezésére állt, a Toyota Panasonic együttmüködésnek köszönhetően. [%IMAGE=4247%]

A következő labdarugó VB főszponzora a JVC is kitett magáért. Akkora „bazinagy” projektoros televíziót készített, hogy két ember simán ellakna benne. Természetesen Full HD, mint ahogy szinte minden, mivel a technikai paraméterek közt napjainkban ez egyre fontosabbá válik.

Különlegességek mindenütt



Egyedi megoldásnak számít az Epson Movie Mate 25-ös típusjelzésü projektora, mivel beépített
DVD
lejátszóval rendelkezik, így számtalan kábellel kevesebbre van szükség és helyszükében lévő termekben jó szolgálatot tesz ez az integrált megoldás.

Nagy ötlet a kis tükörrel ellátott Hitachi projektora is, mert a faltól pár centire elhelyezve meg tud jeleníteni akár több, mint 1 méteres képet.

[%IMAGE=4233%]A Sony pengevékony noteszgépei is vonzották a tekinteteket. A gyártó standján emellett megcsodálhattuk a legújabb
HDD
-s videókamerákat.

A Canon sátorban is volt meglepetés, méghozzá a javából. Akkora teleobjektívek voltak kipróbálhatóak, hogy kellő kondival kellett rendelkezni, a kézbentartásukhoz.
[%IMAGE=4245%]
Összegezve a legszebb stand, idén is a Samsung kiállítóterme volt. Nem volt ”nehéz” dolguk, mert a termékeik amellett hogy vezetői a saját szegmensüknek, igazán szemrevalóak. Nemhiába küldték designereiket különböző európai városokba (pl. Milánó) Ennek köszönhetjük a Bordeaux kollekciót is, amiből már a második generációnál tartanak. Ez az, amit mindenki szívesen elnézne a lakásában/szobájában. A kiállításon a Samsung nagy hangsúlyt fektet azokra a látogatókra, akik a saját életstílusukhoz alakítják otthonokat.[%IMAGE=4244%] Ezt szem előtt tartva idén olyan nagy nevü bútorgyártókkal karöltve állította ki design-centrikus termékeit, mint pl. a dán Fritz Hansen. A Samsung stílus-zóna különféle életstílus-koncepciókat kínált a Minimális Luxustól a Retro-Modernnen át a Kulturális Mix stílusig.

A Samsung Digitális média üzletágának elnöke, Dr. Jong Woo Park szerint: „Innovatív termékeink megszilárdítják a Samsung vezető szerepét a technológia és a design terén a szórakozató elektronikai iparban. A Samsung továbbra is szeretne olyan újszerü termékekkel előállni, amelyek nemcsak új életstílust, hanem a lehető legjobb technológiát is biztosítják a fogyasztók számára.”
[%IMAGE=4250%]

Számos
EISA
díjas terméket csodálhattunk meg a koreai gyártó standján, melyek valóban kategóriájuk legkiemelkedőbb darabjai. Ezeken felül megcsodálhattuk a cég első kombinált
HD
-DVD és
Blu-Ray
támogatással rendelkező BD-UP5000-es lejátszóját is.