Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-08-30

Az Olympus bemutatta legújabb fényképezÅ?gépeit, melyek közt mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelÅ?bbetâ?¦


Olympus SP-560 UZ

Az elképesztő, 18x-os nagylátószögü
optikai zoom
-os (27-486 mm-nek felel meg) SP-560 UZ fényképezőgéppel valóban hihetetlen nagylátószögü felvételek és telefotók készíthetőek. Akár ballagókat fotóz a hátsó sorból, vagy egy madarat örökít meg természetes lakóhelyén, ez a kivételes nagyítású modell messzebbre lát. Opcionális TCON-017 telekonverter és CLA-10 adaptergyürü használatával a gyújtótávolság gészen lenyügöző 826 mm-ig (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva).

Számíthat a kettős képstabilizációra – mechanikus képstabilizátor és magas
ISO
érzékenység – amely védelmet nyújt a fényképezőgép bemozdulása által okozott életlenség ellen. Mindeközben az arcfelismerő technológia alkalmazásával a fényképezőgép felismeri a kompozíciókban az emberi arcokat, és beállítja az optimális expozíciót és élességet. A kompozíciókban az árnyékos területek világosítására az SP-560 UZ árnyékkompenzáló technológiát alkalmaz.

A 15
fps
sebességü sorozatfelvétel üzemmódban egyszerüen örökíthetőek meg egy futballmérkőzés utolsó másodpercei, vagy más akcióban bővelkedő események. A praktikus előfelvételi üzemmódban öt kép készül a zár kioldása előtt – így nem marad le a nagy pillanatról.

Hajtson rá a részletekre Szuper Makró üzemmódban, amely akár 1 cm távolságról is lehetővé teszi a felvételkészítést. A nagyméretü, 6,4 cm átmérőjü
LCD
segíti a képek egyszerü megkomponálását, és a makró felvételek ellenőrzését. Az Olympus BrightCapture technológiája világosítja az elkészített képeket és filmfelvételeket. Mi több, az LCD világosabb képmegjelenítésének köszönhetően gyorsan és magabiztosan komponálható meg bármilyen kép, akár gyenge fényviszonyok mellett is.

Teljesítmény és egyszerüség együtt jár az ergonomikus tervezésü SP-560 UZ modellel. A fotósok nem csak a különböző feltételek mellett használható expozíció-vezérlési programok széles választékának előnyeit használhatják ki. Ezek mellett különböző automatikus és manuális (P/A/S/M) beállítások is választhatóak. Ezek hasznos választási lehetőségeket kínálnak a „point-and-shoot” egyszerüsége és teljesen manuális vezérlés között. A „Mosoly” üzemmód garantálja a jól időzített felvételeket, mivel érzékeli, ha a fotóalany mosolyog, és automatikusan a megfelelő pillanatban oldja ki a zárat. A dioptriaállítási lehetőségnek köszönhetően a szemüveges felhasználók is használhatják a keresőt, míg a 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü gyakorlatilag bárki számára problémamentes navigációra ad lehetőséget. Opcionális PT-040 búvártok használatával a fényképezőgép használata 40 méterrel a vízfelszín alatt még szórakoztatóbb.

[%IMAGE=4151%] Olympus FE-270, FE-280

Ha életképek megörökítéséről van szó, ne elégedjen meg másodosztályú fotókkal. Az FE-270 7,1
megapixeles
felbontásának köszönhetően egyszerüen készíthetőek kiváló, a mobiltelefonokba épített kamerákat meghaladó minőségü felvételek, míg a 3x-os optikai zoom extra rugalmasságot kínál, ha nagy távolságról fotózunk. Mindeközben a 6,4 cm átmérőjü LCD kijelzőn egyszerüen komponálhatóak meg és ellenőrizhetőek a képek. Az FE-280-as modell is hasonló paraméterekkel rendelkezik azonban felbontása kereken 8 megapixel.

Ennél egyszerübb nem is lehetne. Az „Egy gomb, egy funkció” elven müködő FE-270 a legjobb „point-and-shoot” fényképezőgép. Ez a modell a gyorsan elérhető útmutató funkcióval is rendelkezik, így a felhasználó sohasem akad el. Mi több, a 15 expozíció-vezérlési program, köztük Beltéri felvétel és Önarckép üzemmód használata esetén semmilyen manuális beállítás nem szükséges. Az FE-280 20 expozíció-vezérlési program között található Víz alatti nagylátószögü és Makró üzemmód is, melyek gyors és zökkenőmentes beállításokat alkalmaznak szinte bármilyen feltételnek megfelelően. A fényképezőgépen hanggal rögzíthető filmfelvétel funkció is rendelkezésre áll. A 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü gondoskodik arról, hogy az Olympus fényképezőgép a felhasználó anyanyelvén beszéljen.

Olympus FE-290

Az ezüst és fekete színben kapható vékony fém vázba zárt Olympus FE-290 új szintre emeli a fényképezőgépek alapkategóriáját. A 7,1
megapixel
és a 4x-es nagylátószögü optikai zoom (28-112 mm-nek felel meg) többet enged látni – akár a nagy fotó elkészítésekor, akár nagy távolságról. A képek egyszerüen komponálhatóak meg a hatalmas, 7,6 cm átmérőjü LCD kijelzőn, ami nem csak jelentősen leegyszerüsíti a képek megkomponálását, de a rögzített képek ellenőrzését is segíti.

A 15 expozíció-vezérlési program, köztük Tájkép és Portré üzemmód a megfelelő beállításokat alkalmazza a leggyakoribb feltételeknek megfelelően. Az üzemmód tárcsa használatával egyszerüen válthatunk a nyolc program között.

[%IMAGE=4153%] Olympus FE-300

Az Olympus FE-300 vékony fémházába egy 12 megapixeles képérzékelő került. A világos, 3x-os optikai zoom, és a 6,4 cm átmérőjü LCD kijelző használatával egyszerüen komponálhatóak meg a képek. A BrightCapture technológia javítja az eredményt gyenge fényviszonyok mellett. A nagyteljesítményü
TruePic III
képfeldolgozó
processzor
páratlan képminőséget és feldolgozási sebességet kínál.

A 17 expozíció-vezérlési program, pl. Gyertyafény, Tüzijáték, vagy Portré üzemmód alkalmazásával nem igényel manuális beállításokat. Az arcfelismerő technológia és az új Mosoly üzemmód alkalmas az arcok felismerésére, illetve automatikusan kioldja a zárat, amikor a fotóalany mosolyog. A nyolcállású üzemmód tárcsának köszönhetően a tárcsa elfordításával aktiválható a kívánt üzemmód. A magas ISO beállítási értéknél kisebb eséllyel lesz életlen a kép, ha a fényképezőgép bemozdul. A belső memóriával és xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkező FE-300 készen áll a memóriakártya kapacitásáig rögzíthető fotók és hanggal rögzíthető filmfelvételek tárolására is.

Olympus µ 820, µ 830

A fekete, ezüst, vörös és kék színben kapható, vékony, időjárásálló fém vázba zárt µ 820 a forma és funkció kombinációja. Az attraktív, vékony vonalvezetésü burkolattól az igen hasznos fröccsenésálló tulajdonságáig – ez a fényképezőgép tökéletesen használható akár esőerdei túrán, vagy más alkalommal, hiszen soha nem lehet tudni, mit hoz az élet. Az 5x-ös optikai zoom (36-180 mm-nek felel meg) és az 5.6x-es digitális zoom kombinációjával olyan nagyítás érhető el, ami az események középpontjába visz. Az összesen 8,0 megapixeles, felbontásnak köszönhetően minden egyes felvétel a lehető legnagyobb részletességgel örökíthető meg. A számos újítás együtt kiváló eredményt garantál. Az emberi arcok legpontosabb és legélesebb leképezéséről az arcfelismerő technológia gondoskodik, ami beállítja az optimális expozíciót és élességet. Mindeközben az árnyékkompenzáló technológia biztosítja, hogy a háttérben az árnyékos területek valósághüen jelenjenek meg a képeken. A BrightCapture technológia az ISO érzékenység növelésével tovább javítja a képminőséget gyenge fényviszonyok között. A nagyteljesítményü TruePic III képfeldolgozó rendszer javítja a színreprodukciót és csökkenti a képzajt, miközben növeli a fényképezőgép adatfeldolgozási sebességét. A hatalmas, 6,9 cm átmérőjü
HyperCrystal LCD
kijelzőn hihetetlenül kényelmes a képek megkomponálása, elkészítése és megjelenítése.

[%IMAGB=4157%] Olympus µ 1200

A gyöngyház fekete színü, időjárásálló fém váz eleganciát sugároz, és ideális társsá teszi a µ 1200 fényképezőgépet. Örökítse meg baráti társaságát a medence mellett, és rögzítsen minden részletet a 12 megapixeles felbontással. Egyszerüen készíthetőek előnézeti képek a hatalmas, 6,9 cm átmérőjü
HyperCrystal LCD
kijelzőnek köszönhetően, amely tökéletes képet biztosít.

A BrightCapture technológia gyenge fényviszonyok esetén világosítja a képet, míg 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 35-105 mm) és 5x-ös digitális zoom segíti a téma közelítését, helyzetváltoztatás nélkül. A Szuper Makró üzemmód bővíti az alkotási lehetőségeket, akár 1 cm távolságról is készíthetünk fotókat! Az új, nagyteljesítményü TruePic III képfeldolgozó processzor már csak ráadás: realisztikus színreprodukciót biztosít, jobb zajcsökkentési értékkel bír, és növeli a feldolgozás sebességét, aminek köszönhetően a µ 1200 fényképezőgéppel még kellemesebb a fotózás.

A 20 expozíció-vezérlési program, köztük Éjszakai és Sport üzemmód, egyszerü és gyors beállítási lehetőséget kínál a kezdő felhasználók számára, szinte bármilyen feltételek mellett. Mosoly üzemmódban a zár automatikusan kiold, ha érzékeli a fotóalany mosolygását. A „Perfect Fix” gombbal utólag javítható az életlenség és a vörös szemek közvetlenül a fényképezőgép LCD kijelzőjén. A 25 (többek között magyar) nyelven elérhető menü jóvoltából a fényképezőgépet az európai felhasználók nagy része anyanyelven kezelheti, miközben a belső memória és az
xD
memóriakártya nyílás abszolút bővíthetővé teszi a tárolókapacitást. Ez a modell LI-42B akkumulátorral, Olympus Master szoftverrel és Muvee Pack próbaverzióval kapható – ami különösen egyszerüvé teszi a felvételek kezelését, archiválását és visszanézését.

Az új Olypus modellek várhatóan szeptembertől lesznek elérhetőek a hazai szaküzletekben.