Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-08-28

A világ egyik vezetÅ? mobiltelefon- és távközlési készülék gyártója, a Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án az "Ã?tödik éves Samsung 4G Fórum, 2007â?-et...

A világ egyik vezető mobiltelefon- és távközlési készülék gyártója, a Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án az "Ötödik éves Samsung
4G
Fórum, 2007”-et.
 
26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja majd meg a
4G
-s elképzeléseket és stratégiákat, melyek témája „Technológiák és szabványok vizsgálata a 4G megvalósításához".
 
Az idei Samsung 4G Fórum az első alkalom lesz, hogy a 4G technológia mindhárom fő jelöltje - az
IEEE
802.16m (Mobile
WiMAX
), a
3GPP2
Ultra Mobile Broadband ( UMB ) és a 3GPP
Long Term Evolution
(LTE) – előnyei és hátrányai egyszerre, egyetlen helyszínen kerülnek megvitatásra. Valamennyi technológia promócióját a 4G technológia erős támogatóiként ismert Sprint-Nextel, Qualcomm és T-Mobile végzi majd.  A múltban a 4G technológiát különálló fórumok és konferenciák tárgyalták meg, egymástól függetlenül. Ez a fórum azonban valamennyi résztvevőjének bőven biztosít majd lehetőséget arra, hogy nyíltan megvitassa a különböző 4G technológiákat, és a mindenki számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásra rátalálva segítsen megvalósítani az elképzelt 4G-s világot.
 
Két vitafórumra kerül majd sor a következő témakörökben: „A WRC-07 hatása az
IMT
-Advanced szolgáltatásokra és szabványokra”, valamint „Az
IMT
-Advanced szolgáltatások és technológiák jövője.” A Samsung elkötelezettsége a jövőbeli vezeték nélküli technológiák fejlesztése mellett ezen a fórumon is megmutatkozik majd, mivel a Samsung 4G Fórum immár ötödik alkalommal ad nagyszerü lehetőséget a 4G technológia szélesebb körü bemutatására és piaci megvalósítására. 
 
A 4G lehetséges technológiáinak értékelése mellett a fórum fontos lehetőséget jelent majd a 4G szolgáltatások lehetséges frekvencia-tartományával kapcsolatos kérdések megvitatására, mivel a frekvencia-tartományok kiosztását a World Radio Communication Conference (WRC) végzi majd el 2007 októberében. E tekintetben a Samsung 4G Forum 2007 fontos esemény 4G-s frekvencia-tartományok kiosztásában érdekelt felek számára, mivel ez lesz az utolsó alkalom, hogy a világ minden részéről érkező szakemberek együtt kidolgozzák õ szakaem érkezõ szakaemek számára, mivel ez lesz az utolsó alkalo______________________________________a 4G frekvencia-tartományokkal kapcsolatos elképzeléseket. A felszólalók nemcsak globális, hanem regionális szemszögből is előrejelzik majd a frekvencia-tartománnyal kapcsolatos álláspontokat. A legfontosabb prezentációk témái közé tartozik majd a frekvenciasávok és szolgáltatások közti legjobb tervstratégiák kitárgyalása, valamint az egyes régiók által preferált frekvenciasávok.
 [%IMAGB=4143%]
A Samsung Távközlési hálózat üzletágának elnöke, Geesung Choi szerint: „A technológiai vezető szerep és a kutatás-fejlesztésbe való befektetés alapvető elemei a töretlen sikernek a távközlési üzletben. Piaci vezető szerepünk megtartása érdekében folytatni fogjuk a befektetéseket a jövő technológiáiba, és hozzájárulunk a 4G technológia szabványosítási törekvéseihez.”
 
„Szintén nagy örömet és büszkeséget jelent számomra, hogy már ötödik alkalommal rendezhetjük meg az éves 4G Fórumot, és látjuk, ahogy a méretét és a közremüködés mértékét tekintve egyaránt növekszik, hogy egyszer megvalósulhasson és piacra kerülhessen a 4G technológia. A Samsung 4G Fórum értékes lehetőséget teremt új elgondolások megismerésére és üzleti kapcsolatok kiépítésére a 4G-s szolgáltatásokkal kapcsolatos legkülönbözőbb területek kiemelkedő szereplőivel. A Samsung 4G Fórum várhatóan lényegi előrelépést jelent majd a 4G-vel kapcsolatos elképzelések és a megvalósítás stratégiáinak feltérképezésében." – tette hozzá.
 
Az előző, 2006-os fórumhoz hasonlóan idén is sor kerül a világ első 4G-s mobil technológiájának demonstrációjára. A kommersz PCMCIA-kártyát alkalmazó „Mobile WiMAX Wave 2” demonstrációjára most először kerül sor azóta, hogy a Samsung idén év elején a 3GSM Világkongresszuson bemutatta a technológiát. A már meglévő Mobile WiMAX technológia és a 4G technológia adatátviteli sebességeinek összehasonlítására videojátékok segítségével kerül sor. Kiállításra kerülnek majd a legújabb Mobile WiMAX terminálok és PCMCIA-kártyák is.
 
Az úgynevezett „IMT-Advanced” 4G technológia jelenleg a legfejlettebb jövőbeli mobil távközlési rendszer, amely fix környezetben akár 1 Gbps, mobilkörnyezetben pedig 100
Mbps
adatátviteli sebességet biztosít.