Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Sulaki - 2007-08-26

Teszteltük az Alcor sokoldalú multimédia lejátszóját, mely ugyan szerényebb belső memóriával rendelkezik, azonban árfekvése is igen kedvező…

nagy LCD, fém hátlap, magyar menü, 220-as töltési lehetőség, van külső hangerőszabályzó, két fejhallgató csatlakoz
8 pont
6.5 pont
7 pont
összpontszám: 7.2 pont
rossz minőségű oldali kezelőgombok, néha olvashatatlan menü, gyenge minőségű fejhallgató, kis akku kapacitás,


A fekete dobozt kibontva, itt is előkerülnek a megszokott részegységek: maga a médialejátszó, fejhallgató, usb kábel, hálózati töltő és a CD. Az első bekapcsolást követően rájöhetünk, hogy kissé a Samsungokra hajaz, mert alul kékes kezelőgombok, „valahonnan” nagyon ismerősek.

Kézbe véve az előlapon találkozhatunk a 2,2
colos
LCD
kijelzővel,amely 220 x 176 képpont megjelenítését teszi lehetővé. Ezt egy fényes fekete müanyag keret öleli körbe helyet biztosítva az előlap jobb oldali részén lévő érintőgomboknak. Alul a csiszolt fém hátlapot „csodálhatjuk meg. Az oldalfalon van az
SD
kártya bővítő hely, a
miniUSB
csatlakozó, két darab fejhallgató dugalj, a bekapcsoló, a lejátszás, és a hangerőszabályzó gombsor. Ezeknek a gomboknak a minősége kissé lerontja az összhatást. Mivel egy vonalban helyezték el őket, ezért eléggé feltünő, hogy össze-vissza állnak. Kissé vaskos benyomást kelt, bár nem mondhatnánk nagydarabnak.

Bekapcsolás után a legegyszerübb könyvtárszerkezetet, és a legigénytelenebb menüsort láthatjuk. A menü szövege, néha olvashatatlannak tünik, és szerintem nem a mi szemünkkel van a probléma. Csatlakoztatva a számítógéphez, ismét kellemetlen csalódás ér bennünket, semmilyen könyvtárszerkezetet nem találunk. Ha mi nem hozunk létre, akkor simán, minden rendszer nélkül, ömlesztve lesznek a memóriájára menttett file-ok.

A zenehallgatással kezdtünk, és meglepődve tapasztaltuk, hogy a fejhallgató csatlakoztatása előtt is hallottunk valamit. Újra kézbe véve az eszközt, és megszabadítva a hátsó védőfóliától felfedeztünk egy ki beépített hangfalat. Ez ugyan nem szól valami hangosan, de egy nagyon csendes irodában háttérzenének talán elmegy. Rádiózáshoz nem használható, mert mivel antennaként müködik a fejhallgató, ezért annak csatlakoztatása után a hangfal elhalkul. A zenehallgatásnál tartottunk. Két dugasz van ezért egyszerre akár ketten is hallgathatjuk a zenét. Bedugva a saját fülest is, a mellékelt fülhallgatóról inkább nem nyilatkoznék. Egy szót sem érdemel. A zeneiség egyébként nem rossz. Ha végigszerencsétlenkedünk a borzalmas menüsorokon, akkor még állíthatunk is kedvünk szerint a hangzáson.

A rádióhoz minden esetben csatlakoztatnunk kell antennát, ez általában a fejhallgató. A beprogramozás eléggé körülményes, de lehetséges. Elvileg 20 adót menthetünk le. A rádió hangja, már nem tetszett annyira. Gyorsan megnéztünk egy-két fényképet. Itt nem okozott csalódást, a nagyméretü fotókat is jól kezelte, és jól meg is jelenítette. Ezután jött a mozi. Előre feltelepítve, James Bond akciózik Kínában. A 25
fps
lejátszási sebesség normál érték. A kép nem a legjobb, kissé sötét, és ha nem pont szemből nézzük, akkor nem is valami jó. A látószöggel kisebb problémáink vannak. A telepített filmekkel is trükközni kell, mert kényes a formátumokra.

Ezek mellett használhatjuk még digitális könyvként (e-book), diktafon funkció is van, de a beépített játékok is nyújthatnak ”kellemes” perceket.
Ár: 19.920
[%A=http://www.bestbyte.hu/%]www.bestbyte.hu[%A%]

Technikai adatok



• 2, 2 colos, nagy fényerejü
TFT
LCD 260 000 színnel
• Magyar menü
• Érintésérzékeny, világító gombok
• Fém ház
MP3
,
WMA
,
WAV
fájlok lejátszása
MPEG-4
(
AVI
) videófájlok lejátszása
• mini SD kártyával bővíthető memória
JPEG
,
BMP
képfájlok megjelenítése
• Diktafon ,
FM
rádió
• Hétféle hangzáskép + saját EQ
USB
2.0 csatlakozás - pendrive üzemmód
• E-book olvasás, játék
• Beépített hangszóró
• Két fejhallgató kimenet
• Frissíthető firmware