Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-08-16

Az Epson Stylus Pro 4880, 7880 és 9880 nyomtatók az Epson úttörÅ? pigmentalapú tintatechnológiát, valamint továbbfejlesztett képfeldolgozási funkciókat kínálnak...

Az Epson Stylus Pro 4880, 7880 és 9880 nyomtatók az Epson úttörő pigmentalapú tintatechnológiát, valamint továbbfejlesztett képfeldolgozási funkciókat kínálnak. A szélesebb színtartomány és a finom színátmenetek révén ideális eszközök a fotós, müvészeti, nyomdai próbanyomat-készítési és grafikai feladatokra…

 
Az Epson három új nagyformátumú, nyolc színkomponensü professzionális nyomtatót mutatott be: a 17 hüvelykes (A2) Epson Stylus Pro 4880-at, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7880-at és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9880-at. Mindhárom készülékben a pigmenttinták legújabb generációja, az új vivid magenta színnel kiegészített Epson UltraChrome K3 tintarendszer található, amely 8 színkomponensével szélesebb színtartományt és páratlan képminőséget nyújt.

Az Epson új, nagyformátumú nyomtatócsaládjával a müvészeti, fotós és nyomdai próbanyomat-készítési piacokon elvárt csúcsminőségü nyomatok készíthetők. A beépített
Ethernet
csatlakozásnak köszönhetően a feldolgozási sebesség jelentősen nőtt. A továbbfejlesztett nyomtatófej, karöltve az Epson Super Halftone technológiájával borotvaéles képeket és pontos színreprodukciót eredményezve javít a nyomat minőségén.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemreméltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekből áll. A két új magenta nagy optikai sürüségü pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges őket cserélgetni - a készülék a felhasznált nyomathordozótól függően automatikusan választja ki a megfelelő fekete tintát.

Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminőséget biztosít: minden azonos forrásból - azaz ugyanabból a fájlból - származó kép pontosan megegyezik az előzővel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős vezető termékmenedzsere így nyilatkozott: „A Stylus Pro sorozat az Epson legmodernebb nyomtatási technológiáit alkalmazza olyan eredményeket szolgáltatva, amelyek felülmúlják a piac minden más nyolcszínü nyomtatójának képességeit. A legfrissebb újítások az Epson komoly kutatás-fejlesztési tevékenységének köszönhetően jöttek létre, a nyomtatási folyamat finomítása és a még magasabb képminőség elérése érdekében. Az Epson komoly hírnevet szerzett magának kiemelkedő termékeivel, amelyeket a profik hosszú éveken át megbízhatóan használhatnak. Éppen ezért választ bennünket oly sok szakember a próbanyomat-készítési, müvészeti, fotós és grafikai tervezési piacokon.”

Az Epson Stylus Pro sorozat legfontosabb jellemzői:

Állandó minőségü nyomatok az Epson MicroPiezo TFP nyomtatófej-technológia révén
Nagy felbontású, vivid magentával színnel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlet
Kiemelkedő képfeldolgozás az Epson Super Halftone technológiájával
2880 x 1440
dpi
maximális felbontás
Különálló, nagykapacitású tintapatronok – 110 vagy 220 ml ürtartalommal
Külön fotó- és mattfekete tinta
Professzionális papírkezelés: tekercsek és ívek, 44, 24 vagy 17 hüvelyk szélességig
BorderFree™ (szegély nélküli) tekercsnyomtatás 8-44 hüvelyk szélességig
Nyomtatás akár 1,5 mm vastag kartonra is
Beépített automatikus papírvágó rendszer
Nagyteljesítményü nyomtatómü
Gyárilag beépített
USB
2.0 és 10/100 Ethernet-port
Felhasználóbarát, háttérvilágított
LCD
vezérlőpanel
Kompatibilitás a MyEpson Printer™ hálózattal
Túlnyomásos tintapatron-technológia a Stylus Pro 7880 és Stylus Pro 9880 esetében
Kazettás vágottpapír-adagoló mechanizmus a Stylus Pro 4880-ban
Opcionális feltekercselő egység a Stylus Pro 9880-hoz

A Stylus Pro 9880 (A0+) nettó végfelhasználói ára 1,675,000 Ft
A Stylus Pro 7880 (A1) nettó végfelhasználói ára 895,000 Ft
A Stylus Pro 4880 (A2) nettó végfelhasználói ára 525,000 Ft
Mindhárom nyomtató 2007 szeptemberétől kapható