Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-08-14

A Nokia a japán Matsushita Battery Industrial Co Ltd által 2005 decembere és 2006 novembere között gyártott Nokia márkájú BL-5C akkumulátora bizonyos esetekben túlmelegedhet…

A Nokia a japán Matsushita Battery Industrial Co Ltd által 2005 decembere és 2006 novembere között gyártott Nokia márkájú BL-5C akkumulátora bizonyos esetekben túlmelegedhet…



A Nokia tapasztalata szerint a BL-5C akkumulátornál nagyon ritka esetben egy töltés közbeni túlmelegedés rövidzárlatot okozhat, ami az akkumulátor kilökődéséhez vezet. A Nokia szorosan együttmüködik a Matsushitával és kooperálni fog az érintett hatóságokkal is a helyzet kivizsgálása érdekében.

A Nokiának a BL-5C akkumulátorokra számos beszállítója van, az általuk gyártott BL-5C akkumulátorok száma összesen több mint 300 millió. Jelen értesítő csak a Matsushita által 2005 decembere és 2006 novembere között gyártott 46 millió akkumulátorra vonatkozik, amelyek közül mintegy 100 túlmelegedési incidenst jelentettek világszerte. Súlyos sérülést vagy anyagi kárt sehonnan sem jelentettek.

Bár az említett periódusban a Matsushita által gyártott BL-5C akkumulátorokkal kapcsolatos esetek nagyon ritkák, a fogyasztók a jelen termék értesítő tárgyát képező BL-5C akkumulátorokra cserét igényelhetnek.

Nokia akkumulátor esetén a “Nokia” és a “BL-5C” felirat az akkumulátor elején látható. A hátoldalon a termék tetején látható a Nokia felirat, az alján található a 26 karakterből álló akkumulátor azonosítószám. Amennyiben a vizsgált akkumulátor azonosítója nem 26 karakterből áll, úgy az az akkumulátor nem érintett.

A [%A=http://www.nokia.com/batteryreplacement%]www.nokia.com/batteryreplacement[%A%] weboldalra ellátogatva olvashatják a cég részletes angol nyelvü nyilatkozatát, ahol az érintett modellek listája is megtalálható.