Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-07-24

E heti válogatásunkban egy nosztalgikus müvészeti formával, e-mail címekkel valamint kedvenceinkkel kapcsolatos problémával foglalkozó weblapokat ajánlunk…


ASCII
müvészet


Talán néhányan még emlékeznek azokra a réges-régi ASCII képekre, melyekkel jórészt a
DOS
korszakban találkozhattunk. Akkoriban számos helyen találkozhattunk igényesen és ötletesen a legkülönbözőbb karakterekből szerkesztett képekkel, alkotásokkal. Az ASCIIconvert weboldal egy automatikus átalakító, mely képes bármilyen feltöltött vagy már az interneten meglévő képből, sokunk számára nosztalgikus hangulatú ASCII müveket fabrikálni.

Web: [%A=http://asciiconvert.com/%]http://asciiconvert.com[%A%]

Az
e-mail
cím 1 órán belül megsemmisül!


Az eldobható e-mail címeknek egy elővigyázatos
internet
használó számtalan esetben veheti hasznát. Rengeteg weboldal, fórum, és webes szolgáltatáshoz kell regisztrálnunk ahol rendszerint az-email címünket is meg kell adnunk. Ha viszont nem vagyunk biztosak a webhely megbízhatóságában vagy egyszerüen elővigyázatosak akarunk lenni, célszerü létrehoznunk a regisztráció előtt egy ideiglenes címet, mely mindössze egy rövid ideig létezik, majd automatikusan törlésre kerül. Így csökkenthetjük az esélyét, hogy saját e-mail címünk potenciális ”
spam
tárolóvá „ alakuljon. A Spambox szolgáltatás teljesen ingyenes.

Web: [%A=http://spambox.us/%]http://spambox.us[%A%]

[%IMAGE=4036%] Szinkronban a kedvenceinkkel

Aki egynél több gépet használ rendszeresen az már biztosan szembekerült a különböző masinákon futó böngészőkben tárolt kedvencek általános problémájával. A Foxmarks erre nyújt kényelmes megoldást Firefox böngésző alatt, mivel segítségével egy központi helyen tárolhatjuk kedvenceinket, melyeket minden gépünk böngészőjében folyamatos szinkronban tarthatunk.
A szolgáltatás ingyenes, a használatához viszont telepítenünk kell egy [%A=https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410%]kis bővítményt[%A%] a böngészőnkbe.

Web: [%A=http://www.foxmarks.com/%]http://www.foxmarks.com[%A%]