Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-07-24

Tesztlaborunk vendége volt egy hardware-es spam szürő, mely software-es társaival szemben lényegesen hatékonyabb, valamint széleskörü szolgáltatásai komoly vállalati igényeket is kielégítenek…

Megbízható, hatékony és egyben tanulékony spam szűrő rendszer, könnyű kezelhetőség
8.8 pont
9.8 pont
összpontszám: 9.3 pont
Az eszköz hűtése rendkívül hangos



A különféle e-mail-ban terjedő vírusok,
spam
–ek, és más kártékony kódok illetve levélszemetek az általános kellemetlenségeken kívül okozhatnak komoly károkat akár az egyes levélfiókokban de esetenként az egész levelezőrendszerben is. Ezért a nagyobb vállalatoknak célszerü egy központi biztonsági megoldást választaniuk, mely képes a teljes levelezés figyelésére és megfelelő szürésére, ahelyett hogy az egyes munkaállomásokat tovább terhelnék különféle segédprogramokkal.

Az F-Secure Messaging Security
Gateway
egy komplett
e-mail
biztonsági berendezés, mely azelőtt képes kiszürni az esetleges veszélyeket mielőtt azok gondot okozhatnak az egyes e-mail fiókokban vagy a levelezésben.

A telepítés és konfiguráció meglehetősen egyszerü. Az eszköz egy Proofpoint Protection Server 4 nevü speciális
Linux
változaton alapul. Az alapvető jelszó megváltoztatásával és a hálózati beállítások megfelelő módosításával máris csatlakoztathatjuk a már meglévő hálózati architektúrába. A hálózatba kötés után már a biztonságos
web
felületen keresztül elvégezhetjük a szükséges beállításokat. A későbbi karbantartási és felügyeletei feladatokat szintén az internetes interfészen keresztül tudjuk megvalósítani.

A Messaging Security Gateway kiemelkedő antivírus és
spam
szürési képességekkel rendelkezik a Proofpoint rendszerének köszönhetően, mely messze hatékonyabban képes kezelni a gyanús leveleket, mint bármilyen softwares megoldás. Néhány egyedi hírlevéltől eltekintve szinte hibátlanul szürte ki a nemkívánatos leveleket az adatforgalomból. A program az egyes leveleket különféle módokon vizsgálja meg, és képes az idegen nyelvü spam-ek kiszürésére is. A Spam felismerő rendszer több mint 200 000 tartalmi és struktúrális szempont alapján vizsgál minden levelet. Ezenfelül a rendszer tanulékony így idővel még tovább javulhat a szürő rendszer pontossága és hatékonysága. A beépített e-mail tüzfal rendszer képes megvédeni minket puffer túlterhelési és más kapcsolati szintü támadásoktól. A feldolgozó modul pedig minden ki- és bejövő levelet megvizsgál

A rendszer engine több, mint 50 000 szabályt használ, melyeket folyamatosan bővítnek a frissítéseken keresztül, valamint mi magunk és létrehozhatunk szabályokat, hogy biztosítsuk a fontos leveleink nem lesznek karanténba helyezve.

A rendszer ezen felül képes több, mint 30 féle jelentés és kimutatás készítésére, melyek részletesen beállíthatók és testreszabhatók.

Egy érdekesség, hogy ha valaki nem kívánja megvásárolni magát a fizikai eszközt, lehetőség van az F-Secure Messaging Security Gateway teljes alkalmazásrendszerét egy VMware-es virtuális környezetben futtatni egy már meglévő szerveren.

Összegzés

Az F-Secure Messaging Security Gateway-t kifejezetten ajánljuk hazai közép és nagyvállalatoknak, ahol az e-mail biztonság, valamint a spam-ek problémája fokozott figyelmet követel. Az eszköz könnyü kezelhetősége és funkcionalitása egyben megkönnyíti a rendszergazdák munkáját az F-Secure biztonsági modulok pedig megbízhatóan szürik ki a legtöbb gyanús küldeményt.