Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-07-19

A Lenovo bejelentette a Thinkpad T61p-t, új 15,4 colos szélesképernyÅ?s notebookját, amely hordozható grafikai munkaállomásként is kiválóan helytáll…


A cég ezenkívül bemutatta a ThinkPad R61 4:3 képarányú és az R61e szélesvásznú kijelzővel felszerelt verzióját, valamint a T61 kiváló grafikai képességekkel bíró verzióját.

A ThinkPad T61p még magasabbra emelte a lécet a
WWAN
és
WLAN
802.11n
teljesítményét fokozó Ultra Connect II vezetéknélküli kapcsolat, a grafikai téren brillírozó, OpenGL-kompatibilis nVidia Quadro FX 57OM videókártya, az
Intel
Centrino
Pro és az akkumulátor élettartamát megnövelő Battery Stretch technológia segítségével. Az ultraszélessávú vezetéknélküli technológia lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy az új generációs rendszereket és védelmeket válasszák az elavult technológiák helyett. A Lenovo hőmérséklet-figyelő hütési rendszere révén a notebook 3 decibellel csendesebb és - még a legintenzívebb igénybevétel mellett is - 10 százalékkal hüvösebb, mint a korábbi típusok. Az opcionális port-kikapcsolás, a 32 bájtos jelszóvédelem, a teljes merevlemez-kódolás és a beépített ujjlenyomat-olvasó ráadásul maximális védelmet nyújt.

“A technológiának ma egészen új szerepe van az autóversenyzésben. Az AT&T Williams minden területen a ThinkPad mobil munkaállomásait használja, akár a garázsban, akár a pályán dolgozik a csapat. Az autó indítását megelőző rendszerellenőrzéstől az üzemanyag-ellátás figyelemmel kíséréséig mindenben segítségünkre van“ - mondta Alex Burns, az AT&T Williams ügyvezető igazgatója. “Egy élvonalbeli hordozható számítógép gyors vezetéknélküli kapcsolattal, nagy számítási teljesítménnyel és csúcsminőségü grafikai alkalmazásokkal nagyban hozzájárul, hogy jobbak legyünk, mint ellenfeleink. A Lenovo mobil munkaállomása épp ezt nyújtja számunkra.”
[%IMAGB=4002%]

Elkötelezettség a környezetbarát technológiák mellett

A Lenovo az energiatakarékos termékek széles skálájával rendelkezik – beleértve a ThinkPad T, R és X sorozatú notebookjait, a legújabb ThinkPad T61p-t, illetve a Lenovo 3000 N200 és V200 laptopokat –, amelyek megfelelnek az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) Energy Star 4.0 szabványának. A legújabb ThinkPad-ek mintegy 70 százalékkal hatékonyabbak, mint az előző generációjú notebookok, így az energiagazdálkodási funkcióknak köszönhetően a készülékek akár 47%-kal is energiatakarékosabbak lehetnek.

Az új notebookok az
EPEAT
környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő értékelésén ezüst fokozatú minősítést kaptak. Mivel a Lenovo szem előtt tartja a környezetvédelmi elvárásokat, lehetővé tette, hogy a felhasználók továbbfejlesszék korábbi ThinkPad-jeiket, hogy megfeleljenek az Energy Star 4.0 szabvány előírásainak.

A Lenovo emellett az elkövetkező hetek során az asztali számítógépeit is felújítja a szabványnak megfelelően: többek között a ThinkCentre M55 toronyházas, fekvő normál és fekvő kisméretü asztali gépeket, illetve számos más új készüléket. A ThinkCentre M55 hatékonysága akár 52%-kal is nagyobb lehet. Az asztali gép tápegységének hatékonysága 80%, aminek következtében csökkennek az energiaköltségek, kisebb lesz a hőkibocsátás, így a táp is hosszabb időn át képes megbízhatóan müködni, ezzel is növelve a
PC
élettartamát és csökkentve a fenntartási költségeket.

A nemrégiben alakult Klímaváltozás Elleni Iparági Szövetség (Climate Savers Computing Initiative) tagjaként a Lenovo igyekszik élen járni a globális széndioxid-kibocsátás csökkentésében, ennek érdekében energiatakarékos termékeket gyárt, és azért küzd, hogy az egész iparág is minél hatékonyabb készülékeket hozzon létre.