Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-07-19

A Logitech ma bemutatta a Logitech MX Air akkumulátoros, vezeték nélküli egeret, egy olyan új lézeres eszközt, mely az asztalon és a levegÅ?ben tartva is használhatóâ?¦

 
Sok felhasználó számára a számítógép több, mint egyszerü munkaeszköz: egyre inkább központi helyet foglal el a digitális tartalmak, zenék, fényképek és filmek megjelenítésében, ehhez pedig újszerü vezérlési módszerek kellenek. A könnyed és kézben tartott navigáció három fontos müszaki megoldás ötvözésével lehetséges: a Freespace™ mozgáskövetés, a gesztus-parancsok és a vezeték nélküli adatátvitel. Ezekkel együttesen elég csak egy csuklómozdulat, hogy multimédia fájlokat válasszunk ki és játsszunk le a számítógépen.
„Az MX Air egér lenyügözően új módját kínálja a számítógépen tárolt szórakoztató tartalmak távvezérlésének” - mondta Erik Charlton, a Logitech nagy teljesítményü és játékosoknak szánt egerek részlegének igazgatója. „Ha valaki bosszankodott már azon, hogy a számítógépen zenét hallgatva folyton vissza kell mennie az asztalhoz másik dalt választani vagy a hangerőt beállítani, akkor ez az új eszköz pont neki való. Azoknak is kiváló, akik nyaralási fotóikat szeretnék megmutatni családjuknak, de eközben nem akarnak végig a gép előtt ülni. Értékelni fogja az a sok millió ember is, aki rendszeresen néz internetes videókat például a YouTube vagy a Grouper oldalain. Egyszóval igazán tetszeni fog mindazoknak, akik számítógépüket multimédia lejátszásra használják, és szeretik a maguk kényelmes módján kezelni a dolgokat.”
[%IMAGB=3998%] Összetett vezérlés: Freespace és gesztus-parancsok
A Freespace mozgáskövető technológiát úgy fejlesztették ki, hogy a korábbi, levegőben tartott mutatóeszközök korlátai nélkül, pontos és gyors irányítást tegyen lehetővé. Ennek a szabadalmazott megoldásnak az alapjául
MEMS
(mikro-elektromechanikus) érzékelők, a digitális jelfeldolgozás és a vezeték nélküli rádiófrekvenciás adatátvitel szolgál. A három technológia ötvözése olyan egeret eredményezett, amelyet felhasználója bárhogyan foghat, és bármilyen irányba mutathat vele, a vezérlés végig intuitív és egyszerü marad. Kifinomult algoritmusok különböztetik meg a szándékos kézmozdulatokat az apró remegésektől, melyek az eszköz levegőben tartásakor önkéntelenül is előfordulhatnak.
A gesztusok felismerése teszi az MX Air egeret igazán különlegessé. A hangerő beállításához például elég a hangerőszabályzó gombot nyomva tartanunk, és közben kezünkkel jobbra vagy balra inteni annak növeléséhez illetve csökkentéséhez. Hasonlóan, zenehallgatás közben egy körkörös kézmozdulat jobbra a következő dalra ugrik, míg ugyanaz a mozdulat balra az előző dalt ismétli meg.
A hagyományos görgetőkerék helyett az MX Air egéren egy nyomásérzékeny felület van. Ujjunkat az érintőlap felületén végighúzva görgethetjük dokumentumainkat, a görgetés sebessége pedig az ujjmozdulat sebességével arányosan változik. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.
 
A Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse megjelenése Európában augusztusra várható ára 39.000 Ft körül alakul