Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-06-29

A Logitech bemutatta új QuickCam Pro 9000 és QuickCam Pro for Notebooks nevü termékeit. Az új webkamerák objektívjeit a Carl Zeiss vállalat szállítja

 
 A Logitech webkamera-gyártásból származó jelentős tapasztalatának és a
Carl Zeiss
160 éves optikagyártói hátterének  köszönhetően ezek az új QuickCam Pro sorozatú webkamerák képminőség terén a szokásosnál feljebb teszik a lécet. Az új kamerák részletgazdag és tiszta képei sokkal valószerübben közvetítik arckifejezéseinket egy videóbeszélgetés során.
A Logitech már a webkamerák születésétől kezdve vezető helyen áll a müszaki fejlesztésekben, nemrégiben pedig eladta ötvenmilliomodik webkameráját. A Logitech és a Carl Zeiss együttmüködése óriási előrelépést jelent a videókommunikáció fejlődésében. A Carl Zeiss elsőrangú gyártó az optikatudományok számos területén, a szemüvegektől kezdve a kameraobjektíveken át egészen az ürteleszkópokig. Ennek az együttmüködésnek köszönhetően a QuickCam Pro 9000 és a laptop gépekhez készült QuickCam Pro az első olyan webkamerák, melyek üveglencséi megfelelnek a Zeiss világszerte elismert  minőségi követelményeinek. Az új QuickCam Pro sorozatú webkamerákba Carl Zeiss Tessar® objektív került, ami kisméretü és könnyü szerkezete mellett kiemelkedő élességéről ismert.
„Örömünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Logitech szakembereivel, és bemutatkozhatunk ezen a számunkra új piacon”– mondta Dr. Winfried Scherle, a Carl Zeiss kameraobjektívek részlegének igazgatója. „A ma bemutatott két webkamera ígéretes kezdete annak a minőségbeli fejlődésnek, amire ettől az együttmüködéstől számítunk.”
„Ennek a két webkamerának a páratlan képminősége minden bizonnyal lenyügözi majd vásárlóinkat”– mondta Gina Clark, a Logitech internetes kommunikáció üzletágának igazgatója. „A Logitech célja mindig is az volt, hogy webkameráival közelebb hozza egymáshoz a világ különböző pontjain élő embereket. A Carl Zeiss segítségével, akik gyakorlatilag a kameraobjektívek tudományának megalapítói, sokkal közelebb kerültünk ahhoz az elképzelésünkhöz, miszerint egy videóbeszélgetés felér egy szemtől-szembeni találkozóval.”[%IMAGE=3958%]
A Logitech azonban nem érte be csupán a Carl Zeiss objektívekkel. A Logitech QuickCam Pro 9000 és a laptop gépekhez készült QuickCam Pro webkamerák kiváló minőségü és villámgyors élesség-automatikát is kaptak, amivel elkerülhetők a kézi élességállítás kényelmetlenségei. A Logitech élesség-automatikája révén a webkamerák alkalmazkodni tudnak a képen belüli kontúrok élességének változásához. Ez a rendszer kevesebb, mint három másodperc alatt újraállítja az élességet, és még szuperközeli képeket (az objektívtől akár 10 centiméterre lévő tárgyakról) is tökéletes fókuszban tart.
 
A QuickCam Pro 9000 és a laptopokhoz készült QuickCam Pro is másodpercenként 30 képkocka nagy felbontású videót tud rögzíteni. Mivel mindkét kamera ismeri a
720p
nagy felbontású (HD) videószabványt, így megdöbbentően tiszta, 960 x 720 képpont felbontású videókat vehetünk fel vele a számítógépre. Ezeket a videókat továbbküldhetjük ismerőseinknek vagy feltölthetjük az internetre, akár a YouTube oldalaira is.
 
A Logitech QuickCam Pro 9000 és a Logitech QuickCam Pro for Notebooks webkamerákban elhelyezett valódi 2
megapixeles
érzékelőlapka és a
szoftveres
interpoláció segítségével akár 8
megapixel
felbontású állóképeket is készíthetünk. Videóbeszélgetéseink élményét a RightSound és RightLight 2 technológiák teszik még kellemesebbé.
 
A Logitech QuickCam Pro 9000 és a Logitech QuickCam Pro for Notebooks webkamerák Európában júliustól lesznek kaphatók. A termékek magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert.