Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2007-06-08

101 éve, anno 1906-ban kezdte pályafutását az audio piac rögös útjain a Goldring. A lemezjátszó pick-up-ok azóta is ismertséget/elismertséget jelentettek a cégnek…

szép hangzás, kényelmes viselet, cserélhető vezeték, aranyozott csatlakozók
8.9 pont
9 pont
összpontszám: 9 pont
kicsit magas árfekvés


101 éve, anno 1906-ban kezdte pályafutását az audio piac rögös útjain a Goldring. A lemezjátszó pick-up-ok azóta is ismertséget/elismertséget jelentettek a cégnek, de a kezdeti fejhallgató sikerek után közel 30 évig nem készült egyszemélyes fejkörüli hangfalpár. 2006-ban azonban újra találkozhatunk a Goldring fülesekkel: DR50, DR100 és DR150 modell névvel. Tesztlaborunkban a DR150-es modell járt.

Az átlátszó csomagolás nem rejt véka alá semmit sem, első ránézésre minőségi darabbal van dolgunk. A dobozból kifejtve nyugtázhatjuk, hogy a fejhallgatóból kihúzható a vezeték, mert mindkét vége aranyozott Jack dugós. Ez egyrészt praktikai okokból előnyös, másrészt upgrade-delhetjük a vezetéket, még „minőségibbre”.

A vezetékek összekacsolása után fejre véve megállapíthattuk, hogy kényelmes viselet. Az ezüstszínü müanyag váz belső részein fekete színü plüssszerü anyag kellemes, komfortos érzést biztosít, hosszabb használat esetén is.[%IMAGB=3947%]
A zárt rendszerü kialakításnak köszönhetően kiszürésre kerülnek a környezeti zajok, ezért csak a zenére tudunk összpontosítani. A 40 mm átmérőjü membrán (32 Ohm, titánium anyagú) meglepő dinamikával szólaltatta meg a hallgatott zenéket. Először az operát, majd jazzt, végül Ganxta Zoli és a haverjai Helldorado ütemesebb részeit. Becsukott szemmel a lágyabb részeknél, tényleg elhihetjük, hogy az operában, vagy egy jazzkoncerten ülünk. A magas hangok a helyükön vannak, kellemes a közép hangtartomány, és a mélyre sem lehet panasz.

Összegezve a 25 ezer forintos vételárat figyelembe véve, ár/érték arányban nagyon jó értékü készülékkel van dolgunk. Vannak olcsóbb és drágább konkurens termékek is, de ha ebben az árkategóriában gondolkozunk, akkor feltétlenül hallgassuk meg, egy saját kedvenc lemezzel, mert érdemes.

Technikai paraméterek:
Frekvencia-átvitel: 18
Hz
– 20 kHz;
Teljes harmonikus torzítás < 0,2%;
Hangnyomás: 110
dB
(1V,1
kHz
);
Ellenállás: 32 Ohm
Tömeg: 330 gramm

Forgalmazó: INTERAUDIO
Web: [%A=http://www.interaudio.hu/%]www.interaudio.hu[%A%]
Ára: 25000.- Ft