Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-05-22

A Panasonic bejelentette a Lumix nagyteljesítményü digitális fényképezÅ?gép család új tagjátâ?¦

A Panasonic bejelentette a Lumix nagyteljesítményü digitális fényképezőgép család új tagját…  
 
Az új DMC-FX100 kiváló 28 mm-es nagylátószögü Leica DC objektívvel van felszerelve, mely 3,6-szoros optikai zoomot biztosít (a 35 mm-es filmes egyenérték: 28-100 mm) f/2,8 fényerővel és 1/1,72
colos
nagyméretü
CCD
-vel rendelkezik. Az újonnan kifejlesztett Leica DC objektív kimondottan az FX100-hoz lett tervezve, mely a 12,2
megapixeles
képrögzítéssel együtt élethü, nagy felbontású, éles, tiszta képek készítésének lehetőségét kínálja a felhasználónak, úgy, hogy mindeközben a készülékház rendkívül kicsi, karcsú és elegáns.
 
Az FX100 szuperkönnyü kezelhetőségének lelke az intelligens képstabilizálás, a Panasonic által minden új Lumix gépben kínált rendszer. A Mega O.I.S. (optikai képstabilizátor), mely segít kiküszöbölni a kéz remegése miatti elmosódást. A DMC-FX100-ba épített új Mega O.I.S rendszer ráadásul a kézremegés és az egyéb kameramozgás közti különbséget is képes észlelni és megkülönböztetni, így növelve az észlelés pontosságát és a korrekciós hatást.
 
A Mega O.I.S. és az Intelligens ISO-vezérlés egyaránt automatikusan látják el funkciójukat, így a felhasználónak nem kell bajlódnia azzal, hogy a felvételi beállításokat a körülmények változásához folyamatosan hozzáigazítsa. A gép ezt megteszi helyette. Így bármely szituációban élvezheti a könnyed, problémamentes fényképezést, csakúgy, mint a gyönyörü fotók készítésével járó elégedettséget.
 
Az FX100-ba a Venus Engine III, a Panasonic fejlett képfeldolgozó LSI-je van beépítve, mely hatékony zajszürést biztosít. A kivételes válaszidőt is nyújtó Venus Engine III lehetővé teszi az újonnan kifejlesztett High-Speed Burst (nagysebességü sorozat) felvételi mód alkalmazását, mellyel másodpercenként 8 felvételt készíthető**, valamint egy új Nagy érzékenységü üzemmódot is biztosít, mely akár 6400-as ISO-beállítást is elbír, habár ez a felbontás csökkenésével jár
 
Az készülék a HD-televíziók képarányához és felbontásához igazodó, 1920 x 1080 pixeles állóképek és jó minőségü, 1280 x 720 pixeles mozgóképek felvételét is elérhetővé teszi. Mindkettő tökéletesen kompatibilis a ma oly népszerü szélesképernyős (16:9-es) TV-készülékekkel, így az Ön által felvett fotók és mozgóképek látványosan megjeleníthetők.
 
A formatervezett DMC-FX100 Magyarországon várhatóan július végétől kerül forgalomba.