Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Adatmentés világszínvonalon
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.cloudmanager.hu
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-05-16

Sikeresen lezajlott a hatodik â??IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007â? CEMA régiós konferenciasorozat budapesti rendezvénye, mely május 10-én érkezett Magyarországraâ?¦

 
 
Az információs robbanás hihetetlen nyomást gyakorol a már amúgy is túlterhelt informatikai erőforrásokra, így mind nagyobb az igény a jobb
hardverek
és felügyeleti eszközök bevezetése iránt. Új fogalmak jelennek meg: automatizáció, információ-életciklus kezelés (ILM), virtualizáció és adatközpont-konszolidáció. Ezek az új megoldások nemcsak az adatkezelést egyszerüsítik, hanem a költségcsökkentéshez, a beruházás megtérülésének felgyorsításához és a
TCO
optimalizálásához is hozzájárulnak.
 
 
A hazánkban immár hatodik egymást követő évben megrendezett eseményen a résztvevők Arun Chanrdamohantól, az IDC CEMA vertikális piaci vezető elemzőjétől hallhattak a magyarországi és európai tárolóbeszerzéseket meghatározó elsődleges tényezőkről, a főbb megoldástípusokról, illetve ezeket közelebbről megvizsgálva a tároló megoldás kiválasztását vezérlő irányelvekről és a tároló szállítókkal folytatott együttmüködésekről.
 
Jens Leischner, a SANBoard végfelhasználói szervezetet alapítója, előadásában beszélt a tároló infrastruktúra leggyakoribb problémás pontjairól, a költségeket, a növekedést és a komplexitást középpontba állítva felvázolta azt a proaktív adattárolási stratégiát, amely rugalmasan képes igazodni a cég növekedéséhez, a hatósági követelményekhez és a technológiai fejlődéshez
 
A gyártók oldaláról több cégtől is hallhattak a résztvevők előadásokat:
Zeisel Tamás a Cisco mérnök tanácsadója előadásában a hálózat új szerepéről az adatközponti architektúrában beszélt. Az infrastruktúrát konszolidációval és virtualizációval egyszerüsítő és az üzletmenet folytonosságát is növelő intelligens hálózati környezet az új adatközpont valamennyi komponensét összekapcsolja egymással. Ez a hálózat koherens, felügyelhető architektúra alapján kapcsolatot teremt a szerverek, a tároló tömbök és a szolgáltatások között, és segít elérni a rugalmasság, az automatikus müködés kívánt szintjét.
 
Nagy Barnabás a HP adattárolási üzletágának vezetője bemutatta az adatközponti sebességváltást, hangsúlyozva az automatizálás és biztonság fontosságát, a robbanásszerüen növekvő adatmennyiség keletkezését a világon, valamint az információk megfelelő tárolását és szükség esetén sikeres, gyors visszaállításának jelentőségét.
 
Pulai András (Symantec) és Módly Zoltán (SUN) közös előadásában bemutatta, hogyan üzemeltethető egy konzolról különböző diszk-alrendszerek és operációs rendszerek diszkmenedzsmentje,, hogyan valósítható meg a pillanatokon belüli helyreállítás fájlrendszeren belüli pillanatfelvételek segítségével, hogyan hozhatunk létre allokációs és relokációs szabályokat fájlrendszereken belül, illetve hogyan mozgathatunk adatokat pillanatok alatt akár különböző operációs rendszerek között.
 
Szarka Attila az
APC
rendszermérnöke a adatközpontokba tervezett jövő hütési megoldásait mutatta be előadásában. Részletezte, milyen trendek és feltételek befolyásolják a hütést az adatközpontokban, milyen problémák merülhetnek fel a tradicionális hütési rendszereknél, milyen kihívásokat támasztanak az új eszközök/ szerverek, illetve milyen választ kell ezekre adnia az adatközpontok vezetőinek.
 
Marek Sweriad, a
VMware
Global Inc. Channel Manager-e előadásában a fő hangsúlyt a virtualizációra, annak hatalmas előnyeire illetve hasznosságára helyezte.
 
Molnár Zoltán, a Delta Elektronik vezető rendszermérnöke előadásában a tároló és adatközpontok nyújtotta megoldásokról beszélt, mint a konszolidált adattárolás, magas rendelkezésre-állású-, és katasztrófatürő rendszerek, illetve a virtuális kiszolgáló farmok alapkövéről. Bemutatta előadásában, a felhasználóknál e területen szerzett tapasztalatait, fejlesztési irányokat, valamint számos esetben megfogalmazott és teljesített igényeket.