Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2007-05-15

Megjelentek az AMD legújabb ATI Radeon HD 2000-es sorozatú mobil grafikus egységei, melyek immár teljes DirectX 10-es támogatással rendelkeznekâ?¦

 
Az
AMD
hivatalosan is bejelentette az ATI Radeon
HD
2000-es sorozatba tartozó mobil grafikus processzorait, melyek Teljes DirectX 10-es támogatással rendelkeznek. Az új sorozatnak öt induló modellváltozata lesz, melyek a következők:
 
ATI Mobility Radeon HD 2300: Ez egy belépő szintü
GPU
modell, DirectX 10-es támogatással az alsó kategóriás és belépő szintü gépekbe. 90 nm-es gyártástechnológiával készül a 110 millió tranzisztort tartalmazó lapka, mely teljes Aero támogatással és HD támogatással rendelkezik.
 
ATI Mobility Radeon HD 2400 és 2400 XT: Ezek a modellek várhatóan júliustól lesznek elérhetőek, elsősorban a középkategóriás noteszgépekben. A 180 millió tranzisztort tartalmazó lapka immár 65 nm-es technológiával készül.
 
ATI Mobility Radeon HD 2600 és 2600 XT: Ezt a két változatot szánják a multimédiás csúcsmodellekbe és a mobil játékosoknak, akik a lehető legnagyobb teljesítményt szeretnék élvezni. Várhatóan júliustól lesznek elérhetőek.
 
A most bejelentett modellek továbbfejlesztett PowerPlay 7.0 rendszerüek, melynek segítségével optimális teljesítmény/fogyasztás arány érhető el, valamint a felhasználók maguk is szabályozhatják a grafikus rendszer teljesítményét. Az ATI Catalyst Control Center elnevezésü konfigurációs program is része a csomagnak, mely további beállítási és finomhangolási lehetőségeket kínál. Az ATI Avivo HD technológia pedig a
HD
-DVD és
Blu-Ray
lemezek gördülékeny és hibátlan minőségü lejátszását garantálja.
 
Az új grafikus rendszert tartalmazó gépek e hónaptól kezdve jelennek meg az összes gyártó termékpalettáján. A boltok polcain feltehetően csak a nyár folyamán találkozhatunk az új grafikus processzorokat tartalmazó gépekkel.