Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-04-20

A hardver és szoftver termékekre is (beleértve a Linuxot is) kiterjedÅ? megállapodástól a sikeresebb termékfejlesztést várják a vállalatokâ?¦

 
A Samsung Electronics valamint a Microsoft bejelentette legújabb megállapodását, amelynek értelmében a két vállalat kölcsönösen használhatja egymás szabványait. 2006-ban az Egyesült Államokban a Samsung volt a legnagyobb szabványkérelmező, egyúttal egyike az USA legtöbb szabvánnyal rendelkező vállalatainak. A megállapodástól a Samsung és a Microsoft egyaránt azt reméli, hogy a termékfejlesztési folyamataik felgyorsulnak.
 
A megállapodás részeként a Samsung hozzáférést kap a Microsoft szabványaihoz, amelyeket már meglévő és fejlesztés alatt lévő termékeiben is felhasználhat. A Samsung új számítástechnikai termékei, set-top boxai, digitális médialejátszói, kamkorderei, televíziói, nyomtatói és háztartási berendezései már az új együttmüködés eredményei alapján készülnek. Ezekben a termékekben a Samsung, valamint partnerei és fogyasztói már élvezhetik a Microsoft fejlesztéseit a megfelelő
szoftverek
alkalmazásával, és a Samsung törekszik arra, hogy a Linuxot előtérbe helyező fogyasztói is a lehető legszélesebb körü támogatást kapják új termékeikhez.
 
Hasonlóképpen a Microsoft is hozzáférhet a Samsung hatalmas szabvány portfóliójához a digitális média és a számítástechnikai termékek terén. A megállapodás pénzügyi háttere a vállalatok üzleti titkát képezi, de mindkét fél anyagi kompenzációt is kap a szabványok használatáért.
 
„Ahhoz, hogy a fogyasztóinknak kifinomult, felhasználóbarát termékeket nyújthassunk, komoly tudományos kutatás és megfelelő tervezés szükséges” – mondta Shung Hyun Cho, a Samsung Electronics Digitális Média K&F részlegének alelnöke. „A szabványok terén elért együttmüködések kibővítik az ötletekhez, tervekhez való hozzáférést, ezáltal fogyasztóink számára még jobb termékeket tudunk bemutatni” – tette hozzá.
 
„Folyamatosan keressük az új együttmüködési lehetőségeket az iparág szereplőivel. A Samsung természetes választásnak tünt, hiszen a digitális média gyorsan változó világának vezető, innovatív szereplője. Az együttmüködő vállalatok pedig sokkal hatékonyabban képesek a fogyasztóik igényeinek legmegfelelőbb termékeket biztosítani.” – mondta Horacio Gutierrez, a Microsoft Szellemi Termékek és Szabadalmak részlegének alelnöke.
 
A mai bejelentés a legutóbbi azon egyre bővülő egyezmények sorában, amelyek eredményeként könnyebben teremthető kapcsolat a hardver,
szoftver
és telekommunikációs termékek széles palettája között.