Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-04-17

A Nokia bejelentette 6120 Classic készülékét, melynek konzervatív kialakítása, a legmodernebb technológiákat és az egyik legnépszerübb okostelefon operációs rendszert rejtiâ?¦

 
Egyre többen használják mobiltelefonjukat például zenék, videofelvételek streaming letöltésére, az
internet
böngészésére vagy melléklettel ellátott e-mailek fogadására. A kompakt Nokia 6120 classic telefonnal gyorsabban és egyszerübben használhatók e szolgáltatások, mert a
HSDPA
technológia a hagyományos
WCDMA
hálózatokon megszokott adatsebességnél tízszer gyorsabb letöltést biztosít.
 
A Nokia 6120 még több szolgáltatást biztosító új telefon két kamerát tartalmaz: egy 2 megapixeles, négyszeres digitális zoommal és vakuval felszerelt, a jó minőségü fotók készítéséhez panoráma-üzemmódot kínáló fényképezőgépet, és egy kívül található második kamerát, amely a videohívás funkció révén személyessé teszi a hívásokat.
 
„A mobiltelefonok már sokkal nagyobb szerepet játszanak elfoglalt napjaink során – mondta Peter Ropke, alelnök, Nokia Mobile Phones. – Felismertük, hogy a felhasználók jobban meg tudják teremteni az egyensúlyt munkájuk és kikapcsolódásuk között, ha támaszkodhatnak a telefonjuk sokoldalú szolgáltatásaira. A HSDPA technológiával, az
S60
operációs rendszerrel és a Nokia 6120 classic széles körü szolgáltatáskínálatával egyszerübben beoszthatják majd napjaikat.”
 
A
3G
technológia a gyorsabb böngészéssel, streaminggel, zeneletöltéssel, az e-mail- illetve az internet elérésével már több országban teszi még nagyobb élménnyé a mobilozást. Az új Nokia HSDPA technológiával ez, és még sok más alkalmazás is elérhetőbbé válik.
 
A Nokia 6120 classic készülék S60 szoftveren alapul, amellyel a felhasználók a telefonon már megtalálható alkalmazások mellé újabbakat tölthetnek le. A telefontulajdonosok számos utólag telepíthető alkalmazással, tartozékkal, tartalommal és szolgáltatással szabhatják testre a készüléket.
 
A Nokia 6120 classic szállítása a tervek szerint 2007 második negyedévében indul, a készülék ára 260 euró körül várható.