Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-04-12

A Lenovo bejelentette a második nagy volumenü, a 2008-as pekingi olimpiára szánt hardvercsomag leszállítását....

 
A Lenovo, a világ harmadik legnagyobb számítógép-gyártója, a 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok teljes számítógépes rendszerének kizárólagos szállítója. Gyakorlatilag a játékok összes tényezője, a résztvevők adatainak begyüjtésétől és tárolásától az eredmények kijelzőkön történő megjelenítéséig minden BOCOG-tevékenység a Lenovo hardverein alapul.
 
Március 27-én, az 500 napos visszaszámlálás megkezdésekor a Lenovo összesen közel 300 szervert, 800 asztali számítógépet, 800 monitort és 70 laptopot szállított le a szervezőbizottság számára. Az olimpia kezdetére összesen mintegy 14 000 számítástechnikai eszközt ad át majd a vállalat, hogy 56 helyszínen - beleértve a 39 versenyhelyszínt és a 17 adat- és BOCOG-központot – biztosítsa az esemény számítástechnikai hátterét.
 
„A legutóbbi
hardver
szállítás befejezését követően a Lenovo most teszteket folytat az integrációs laboratóriumban, és felkészül a hosszú és kemény tesztelési folyamatra, mely közel egy évig fog tartani, ezzel messze meghaladva a sportban, vagy más projektek során szokásos tesztperiódus idejét.” – mondta Leon Xie, a Lenovo olimpiai technológiáért és szponzorációért felelős igazgatója. „A 42 tesztesemény célja nem az, hogy bebizonyítsuk, hogy jók vagyunk, hanem az, hogy feltárjuk az esetleges problémákat. Saját felszerelésünket fogjuk használni a tesztelések során, hogy lássuk, mi megy jól és mi rosszul, a támogató csapatunk hogyan koordinálja a dolgokat, hogyan tud együttmüködni más szponzorok csapataival. Látni akarjuk az egész folyamatot, és felfedezni az esetleges fennakadásokat. Ezt követően az egész felszerelést visszahozzuk, a tapasztalatoknak megfelelően módosítjuk, és meghatározzuk, mennyi időbe telik egy-egy probléma megoldása.”
 
A tesztidőszak kulcsfontosságú, mivel a játékok összetett technológiai rendszerét a szó szoros értelmében az olimpia kezdetét megelőző éjszaka folyamán élesítik majd be. Rendkívül sok alkalmazás fut majd a Lenovo berendezésein, beleértve a játékok irányítási és szervezési rendszerét, a személyzeti beosztást, a versenyek időbeosztását, az akkreditációt, a logisztikát, a sportolók adatait, a kvalifikációkat, időmérést, eredménykijelzést, a jegyárusítást, valamint üzemeltetik a Lenovo olimpiai faluban elhelyezkedő internetes termeit és még sok minden mást. Ezen rendszerek nagy részének tökéletes másolata fog majd futni hét nagyvárosban, Pekingben, Oingdao-ban, Tiencsinben, Qinhuangdao-ban, Hong Kongban, Sanghajban és Dalianban, melyek müködését távolról felügyelik majd.
 
A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok mérete minden eddigi játékot meghalad. A 2006-os Torinói Téli Olimpia játékok hasonló szakaszában a Lenovonak mindössze harmadennyi terméket és technikust kellett felvonultatnia. 2008 augusztusára a Lenovo helyszíni technikai és támogató személyzete meghaladja majd a 400 főt.