Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2007-04-02

A PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP kísérleti szolgáltatását, amely elsÅ?ként teszi lehetÅ?vé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmalâ?¦


Az új Mobil
VoIP
szolgáltatás Magyarországon az első olyan távközlési megoldás, amely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások előnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1000 előfizetője számára teszi elérhetővé, majd a tesztidőszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétől kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.

A Mobil VoIP szolgáltatás megtartja az internetezők körében népszerü VoIP telefonszolgáltatások előnyeit, míg az eddigi hátrányokat kiküszöböli, és új lehetőségekkel bővíti. Az új szolgáltatás előnye, hogy vezetékes telefonszámmal kezdeményezhetnek a felhasználók hívásokat, és mindehhez nincs szükség számítógépre. A szolgáltatás igénybevevője, egy Wi-Fi, azaz vezeték nélküli
internet
kapcsolatra is képes hálózathoz való csatlakozásra alkalmas Nokia mobilkészülékkel nemcsak hívást kezdeményezhet, de bármelyik vezetékes vagy mobil telefonhálózatból fogadhat is hívásokat.

„A PanTel a ma bevezetett szolgáltatásával mobilitást ad az internetes telefóniához.– mondta el Valló Ferenc, a PanTel marketingigazgatója. – A PanTel megalapítása óta az Internet- és
IP
alapú telefon szolgáltatások magyarországi élharcosa. A most bevezetett szolgáltatással nem csak Magyarországon, hanem Európában is elsők között osztjuk meg egy világszínvonalú technológia gyümölcseit felhasználóinkkal. Külön öröm, hogy ezt a Nokia partnereként valósíthattuk meg, a Wiera hálózatán. Meglévő ügyfeleink – köztük a közelmúltban bevezetett meztelen
ADSL
szolgáltatásunkat igénybevevő ügyfelek – most ingyen kipróbálhatják a vezeték nélküli IP telefóniát. Mindezt nem csak a lakásukban, hanem több száz HotSpotban is.”

[%IMAGE=3675%]A Mobil VoIP kísérleti szolgáltatást a PanTel honlapján található ügyfélcentrumban ([%A=http://www.pantel.hu/%]http://www.pantel.hu/[%A%]) igényelhetik a PanTel, meglévő, vagy új egyéni előfizetéssel rendelkező ügyfelei. Az előfizetők a kompatibilis Nokia mobilkészüléküket, a számos Wiera HotSpot egyikéhez csatlakozva egyszerüen beállíthatják, hogy telefonhívásaikat egy 06-21-el kezdődő telefonszámról bonyolíthassák. Hívásaikat az interneten keresztül, a PanTel hálózata kezeli, így mind a bejövő, mind pedig a kimenő hívások a PanTel kapcsolóközpontjain és nagy sávszélességü hálózatán keresztül történnek, garantálva ezzel a hagyományos telefonhálózatokon megszokott hívásminőséget.

A kísérleti szolgáltatás időtartama alatt a Wiera internetes HotSpotjain keresztül minden előfizető 100 perc ingyenes telefonbeszélgetést kezdeményezhet belföldi vezetékes irányba. A 100 perc igénybevétele után a szolgáltatás hívás kezdeményezésre nem vehető igénybe, de hívások fogadása továbbra is lehetséges.

A szolgáltatáshoz használható Nokia mobilkészülékek és a szükséges beállítások leírása a Nokia honlapján ( [%A=http://www.nokia.hu/voip%]www.nokia.hu/voip[%A%] ) található meg.