Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-04-02

A Samsung bejelentette legújabb SSD merevlemezeit, melyek immár kétszeres kapacitással rendelkeznek a korábbi modellekhez képestâ?¦

A Samsung bejelentette legújabb
SSD
merevlemezeit, melyek immár kétszeres kapacitással rendelkeznek a korábbi modellekhez képest…

Az új
SSD
modellek 1.8
colos
mértszabványúak azonban kapacitásuk a korábbi kétszerese. A 64
GB
-os merevlemezek MCCOE64G8MPR-03A típusmegjelöléssel kerülnek forgalomba várhatóan az év második felétől, mikor megindul a tömeggyártásuk. Az új mozgóalkatrész nélküli háttértároló nemcsak nagyobb kapacitású lett hanem, 20 százalékkal gyorsabban olvas és hatvan százalékkal gyorsabban képes adatokat írni, mint a korábbi 32 GB-os változat.

A mozgó alkatrész nélküli merevlemezek piaca még szinte csak most bontakozik ki, és a későbbiekben egyre több helyen találkozhatunk majd SSD merevlemezekkel. A kisebb 8-16 GB-os kapacitású modellek kiválóan szolgálhatnak majd navigációs eszközökben, digitális kamerákban, míg a néhány száz GB-os kapacitású változatok akár a nagy megbízhatóságú szerverekben is megjelenhetnek. Legkézenfekvőbb felhasználási területük természetesen a laptopokban van, ahol az esetleges fizikai behatások miatti sérülés állandó veszélyt jelent a mozgóalkatrésszel rendelkező adattárolókra.

Samsung SSD: MCCOE64G8MPR-03A
Olvasási sebesség: 64 MB/s
Írási sebesség: 45 MB/s