Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-03-29

A Symantec bemutatta a díjnyertes Norton termékcsalád legújabb tagját, a Norton 360-at. Az átfogó megoldás egyesíti a Symantec bevált, antivírus, antispyware, tüzfal...


A szinte mindent magába foglalóbiztonsági szolgáltatás megvédi a számítógépet és az azon tárolt adatokat az internetes támadásoktól és fenyegetésektől, valamint az adatvesztéstől, így szabad és nyugodt mindennapos internet-használatot biztosít a felhasználóknak.

A Norton 360 segít visszaállítani a felhasználók számítógépekbe vetett bizalmát az online világban: biztonsági funkciói védelmet nyújtanak az online csalásokkal szemben. A Norton 360 emellett felderíti és kijavítja a szokványos problémákat, optimalizálja a számítógép teljesítményét és sebességét.

Az automatizálás, a számtalan funkció, a felhasználói élmény és a teljesítmény a Norton 360 fejlesztésének alapvető elemei. A terméket úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb mértékben automatikusan müködjön. Úgy biztosít átfogó védelmet, hogy közben feladatait a háttérben végzi, a felhasználók számítógépes tevékenységeinek zavarása nélkül. A tervezés során arra törekedtek, hogy a Norton 360 megnyugtató használatot és szükség esetén segítséget biztosítson a felhasználók számára. Mindezt csendben teszi, mivel az alapul szolgáló technológiákat észrevétlenül integrálták a maximális teljesítmény és hatékonyság érdekében.

„Manapság az emberek már nem csupán munkára vagy adatok tárolására használják a számítógépeket. Ha megkérdezzük a felhasználókat, miben segítik őket a számítógépek, azt válaszolják, leginkább szörfölnek a világhálón, banki ügyeket intéznek, vásárolnak, kommunikálnak barátaikkal és családtagjaikkal, zenét hallgatnak, illetve legkedvesebb fotóikat tárolják rajta” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „A Norton 360-at ezeknek a tevékenységeknek a figyelembevételével terveztük, így nemcsak a szokványos online fenyegetettségek ellen nyújt védelmet, hanem óvja a felhasználók személyes adatait az online tranzakciók során, valamint védi az olyan értékes fájlokat, mint a zenék és a fotók.”

„A Buy.com örömmel fogadja, hogy a Symantec átfogó biztonsági megoldást kínál a felhasználók számára – mondta Herb Criscito, a Buy.com elnökhelyettese. „Alig várjuk, hogy a Buy.com vásárlóinak egy olyan átfogó megoldást kínálhassunk, mint a Norton 360, amely segít megvédeni személyi számítógépeiket a manapság gyakori online fenyegetésektől és kockázatoktól, illetve óvja a gépeken tárolt, pótolhatatlan adatfájlokat.”

Az alkalmazást hétköznapi felhasználók számára tervezték, akik olyan átfogó biztonsági megoldást keresnek, amelyet könnyü használni, és minimális beavatkozást igényel müködése során.

Az új biztonsági megoldás a Symantec Phish Report Network előnyeit is élvezi, amely egy kiterjed csalás-ellenes közösség, tagjai csaló oldalak címeit osztják meg egymással, így figyelmeztetéseket küldenek, megszürik az oldalakat, és védelmet biztosítanak a felhasználók számára a csaló oldalak ellen.

A Norton biztonsági megoldásait a Windows Vista operációs rendszerrel való együttmüködésre tervezték, és vezető Vista-kompatibilis biztonsági megoldásokat kínálnak. A Norton 360 a Norton
Internet
Security, Norton AntiVirus és Norton Confidential megoldásokkal teljes körü integrációt biztosít a Vistával (32
bit
és 64 bit) és a Windows XP-vel. A felhasználók most már a Norton 360-at is alkalmazhatják, amely magában foglalja a Norton szabadalmaztatott technológiáit, annak érdekében, hogy a legteljesebb, átfogó biztonsági megoldást kínálja a manapság és a jövőben fenyegetést jelentő kockázatok kivédésére.