Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-03-29

Az új fejlesztések a teljes hálózat integrált, együttmüködÅ? és adaptív biztonságát erÅ?sítik a hatékonyabb és intelligensebb védelem érdekében..

 
A Cisco jelentős új fejlesztéseket jelentett be, amelyek a biztonsági termékportfoliójában levő termékek és szolgáltatások közötti együttmüködést tökéletesítve egyszerübbé teszik a szervezetek számára a biztonsági fenyegetések ellenőrzését és leküzdését, és egyúttal a távoli felhasználókkal történő bizalmas kommunikáció kezelését és védelmét is egyszerüsítik.
 
Az együttes fejlesztések a cég behatolás-megelőző rendszer (IPS), a Cisco Security Agent (CSA), a Cisco Security Mitigation Analysis and Response System (CS-MARS), a Cisco Security Manager (CSM) és a Cisco Secure Sockets Layer virtuális magánhálózat (SSL VPN) megoldásokat érintik. Ezek alkotják a Cisco önvédő hálózatának (Self-Defending Network, SDN) legújabb, teljes körü keretrendszerét, amely integrált, együttmüködést és adaptív biztonsági megoldást kínál a szervezeteknek méretüktől függetlenül.
 
„A biztonsági fenyegetések – azok nyereség iránti indítéka és az üzletmenetre gyakorolt káros hatása miatt – egyre nagyobb veszélyt jelentenek, amely miatt az együttmüködésen alapuló  védekezés és a bizalmas tartalmú kommunikáció védelme már nem pusztán informatikai, hanem szigorú üzleti követelmény” – hangsúlyozta Hirsch Gábor, a Cisco Magyarország hálózatbiztonságért felelős üzletfejlesztési vezetője
 
Együttmüködésen alapuló fenyegetésellenőrzés: az egész hálózat biztonságossá tétele
A Cisco továbbfejlesztett biztonsági termékportfoliója a Cisco IPS 6.0, a CSA 5.2, a CS-MARS 4.3 és a CSM 3.1 termékeket tartalmazza – négy olyan terméket, amelyek együttesen a láthatóságot, hálózatszintü védelmet, egyszerüsített biztonsági házirend-kezelést és dinamikus veszélyelhárítást koordinálva segítik az üzletmenet-folytonosság fenntartását. Az új változatok megjelentetésével a Cisco a koordinált védelem mellé tette le a voksát, hiszen megoldásai túllépnek az e termékkategóriára jellemző különálló (standalone) jellegen, és élő kapcsolatot teremtenek a hálózat és annak végpontjai között. Ez minden potenciális belépési pont koordinált védelmét biztosítja.
 
A Security Center portál központi információforrást nyújt az aktuális biztonsági tevékenységről, és irányítja a Cisco termékeket és szolgáltatásokat a fenyegetettség csökkentésében. A Cisco IPS Signature előfizetések hozzáférést biztosítanak a Cisco Security IntelliShield Alert Manager adatbázisához, amely széles körü információt kínálnak az IPS eseményekről. Ez a fejlesztés a rövidesen megjelenő azon funkcióval együttesen, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy az IPS leírásokat az IntelliShield riasztási információkkal összevessék, segít meggyorsítani a potenciális támadásokkal szembeni ellenlépéseket. A Cisco IPS Signature Management Service megoldás ezen túlmenően a signiture frissítések azonnali alkalmazásával és hangolásával egyszerübbé teszi az IPS eszközök mindennapi müveleteit.